Няма такава държава! Подсъдимият по Костинбродската афера Росен Желязков се връща в Министерски съвет!

Няма такава държава! Подсъдимият по Костинбродската афера Росен Желязков се връща в Министерски съвет!

Росен Желязков, който е подсъдим във връзка с Костинбродската афера с готовите за използване бюлетини на изборите през 2013, се връща в Министерски съвет, съобщи Агенция БГНЕС.
На въпрос на БГНЕС дали може да потвърди или отрече, че се планира Росен Желязков да бъде назначен за съветник на министър-председателя Бойко Борисов, вицепремиерът Румяна Бъчварова отговори: Ще видим, да.
Запитана дали това означава, че вариантът Желязков да работи с Борисов не е изключен, тя отговори: Не го изключвам.
Росен Желязков е бивш главен секретар на Министерски съвет в периода от 2009 до 2013 г. Той е единственият подсъдим по Костинбродската афера с готовите за използване бюлетини. Тя беше разкрита на 11 май 2013 г. ден преди парламентарните избори. Тогава прокуратурата и ДАНС извършиха специализирана операция в печатницата „Мултипринт“, собственост на общинския съветник от ГЕРБ Йордан Бончев, който е близък на бившия вицепремиер и вътрешен министър Цветан Цветанов.
Назначена от прокуратурата експертиза показа, че общо откритите в печатницата бюлетини са 480 000, като 351 075 от тях са били напълно годни за урните. На 16 декември 2013 г. СГП внесе в съда обвинителен акт срещу Росен Желязков за престъпление по служба заради неосъществения контрол върху бюлетините. Престъплението се наказва със затвор от 1 до 8 години.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *