Няма такава наглост като гербаджийската никъде по света! Министерски съвет ще раздаде близо 700 хил. лева европари за глупости: шалове, вратовръзки, сайт, чадъри, измерване „цената на времето“

Няма такава наглост като гербаджийската никъде по света! Министерски съвет ще раздаде близо 700 хил. лева европари за глупости: шалове, вратовръзки, сайт, чадъри, измерване „цената на времето“

В първите седмици на новото правителство Администрацията на Министерския съвет ударно е обявила обществени поръчки за стотици хиляди за изработката на анализи, мобилни приложения, мъжки вратовръзки, дамски шалове, както и за „измерване на времето“ и други, съобщава БГНЕС.
И четирите обществени поръчки на обща прогнозна стойност 675 000 лв. се финансират със средства от европейските фондове. Служителите, които са отговорни за обявените обществени поръчки са на пряко подчинение на вицепремиера по икономическата политика и европейските фондове Томислав Дончев.До 78 000 лв. ще даде МС за „изготвяне на методология за извършване на национално проучване за определяне цената на времето“. Целта на проучването е да определи цената на единица време (например 1 час) при: бизнес и лични пътувания в градски и междуградски превози.Друга от обществените поръчки, които Администрацията на МС е обявила в последните дни на 2014 г., е на стойност до 120 000 лв. и е за доставка на рекламни и информационни материали за популяризиране на Българо-швейцарската програма и на Норвежкия финансов механизъм.
Изпълнителят трябва да осигури доставката на 150 мъжки вратовръзки, 150 дамски шалове, с логото на Българо-швейцарската програма. Доставката на 200 чадъра с логото на Норвежкия финансов механизъм е друга част от заданието. Общо за популяризиране на двете програми трябва да се изработят 500 луксозни и 650 обикновени химикалки, 1500 хартиени папки, 1400 флашки, 500 текстилни и 400 хартиени торби, тефтери, календари, стикери, два рекламни банера и други.
До 270 000 лв. се готви да плати правителството за изготвянето на някакъв напълно ненужен и измислен анализ на дейността на 27-те областни информационни центрове, чиято задача е да популяризират европейските фондове сред жителите на областните градове. 207 хиляди лева за сайт.
Друга от обществените поръчки, чиято прогнозна стойност, може да е повод за последваща проверка и евентуално налагане на санкции от страна на Европейската комисия спрямо България, е за 207 000 лв.
Срещу тази сума изпълнителят, който бъде избран от Администрацията на МС, ще трябва да извърши оптимизация и няколкомесечна поддръжка на интернет-портала на европейските фондове www.eufunds.bg , да изработи мобилно приложение за iOS, Android и Windows на портала, два рекламни банера и да ги позиционира в пет интернет-сайта, които ще бъдат посочени от възложителя.
България вече бе санкционирана от Европейската комисия заради разходване на европейски средства за популяризиране на дейности по Програмата за развитие на селските райони, припомня БГНЕС. Преди две години стана ясно, че бивши ПР-ки на тогавашния земеделски министър Мирослав Найденов са спечелили обществена поръчка за 50 000 лв. за създаването и поддръжка на Facebook-страница на ПРСР.ЗАД КУЛИСИТЕ.com

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *