Обосновано предположение за бягството от Централен софийски затвор

Обосновано предположение за бягството от Централен софийски затвор

Още се чудя… тия как са избягали/са ги пуснали от затвора, и се сетих за едно изказване на вътрешния министър Цветлин Йовчев през август 2013 г.: Един от участниците в заловената организирана престъпна група от Перник е дал показания срещу останалите. Не бива да навлизаме в детайли и да коментираме елементи. С това можем само да навредим на разследването. Именно тези показания са позволили да се пристъпи към реализацията, която се случи през последните дни. Всичко, което се върши, е изцяло в рамките на закона и ще остане така. Нека да не се опитваме да вадим детайли по случая.
Изречението „Всичко, което се върши, е изцяло в рамките на закона и ще остане така.“, ме впечатли. Та, мисълта ми е: Възможно ли е „бягството от затвора“ да е заимствано от американските им колеги, с които много обичат да се съветват? Защото в Хамериката това е в рамките на закона.
Не се правете, че не разбирате и не сте гледали американски филми за защитени свидетели. Които казват, че някой е виновен, щото ченгетата трябва да тикнат някой в затвора, пък после помагачът изчезва безследно. Друг е въпросът, че не е редно да се ползват като достоверни показанията на осъден за убийство. Щото убийците, освен че отнемат човешки животи, и лъжат. Без да им мигне окото.ЗАД КУЛИСИТЕ.coм

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *