Община Бургас е осъдена за смъртта на Пейо

Община Бургас е осъдена за смъртта на Пейо

Върховният касационен съд потвърди решението на колегите си от Апелаитвен съд-Бургас, а именно ,че общината с бездействието си носи отговорност за смъртта на 27-годишния Пейо. Така на практика кметската администрация не е изпълнила задълженията си за поддържане на зелените площи.
Само да припомним, че на 17 септември, 2012 година младият мъж беше убит от изгнило падащо дърво. Роднините му заведоха дело. И две годишната им битка с община Бургас вече е спечелена.Решението на ВКС влезе в сила. А пострадалото семейство ще получи общо 100 хиляди лева обезщетение. Според магистратите местната администрация трябва да плаща и издръжка на момченцето до навършване на пълнолетие – по 150 лева на месец.По делото бе назначена експертиза за здравословното състояние на дървото. Експертите посочиха, че само по външния статус на растението има достатъчно белези, по които специалистите да забележат, че то е болно и опасно, следователно е трябвало своевременно да бъде отсечено.
Сега остава открит въпросът кой от общината не си е свършил работата и кой ще понесе цялата отговорност за смъртта на 27 годишния Пейо.e-burgas.com

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *