Община ГЕРБ-Поморие е в колапс – ударно разпродава имоти и тегли заеми

Община ГЕРБ-Поморие е в колапс – ударно разпродава имоти и тегли заеми

„Ще обърна града с хастара навън“, обеща герберският кмет Иван Алексиев през 2011 г. И запретна ръкави.
Продажбите на общински имоти от тогава не спират, защото „всички правили така“. Ударното изпълнение е в апогея си. Сега. Предизборно. И върви едновременно с нов общински заем от 3 148 097 лева.
Предишните заеми бяха в размер на 3 и кусур, а после 5 милиона. Без лихвите. Как се погасяват? Гласност и прозрачност в управлението на герберския кмет – няма. Е, ако бяха погасени – знаем, че е самохвалко и щеше да съобщи от общинския си сайт. Както се похвали след продажбата на 11,4 декара в кв. „Малко солено езеро“ за близо 5 милиона лева пред общинските съветници и рече: „Ние сме богата община!“ Колко е богата общината се вижда, а ако е имал предвид новозабогателите общинари – това е отделен въпрос.
Милионната цифра от заеми набъбва и ще остави Поморие без „хастар за обръщане“, май. И без имоти.
Няма сесия на общинския съвет без продажба на общинско недвижимо имущество. Вече трета година. Къде отиват парите от продажбите – никой не знае. Вероятно за раздутия общински щат от роднини и приятели на ГЕРБ, който може да съперничи по численост на областен град, или за международните воаяжи на „кохортата му“, наречени „участие в международно туристическо изложение“ и „международен обмен“. Гърция, Франция, два пъти до Пекин, Лондон… Файда за туризма в Поморие от тези занятия – никаква! Само едно непрестанно харчене на общински средства. Поморийци са в очакване и се шегуват, че може да се поразходят и до султана на Бруней.
Известни са и запоите извън града след всяко заседание на общинския съвет, когато се е гласувало „целесъобразно“. И за пликовете знаем. Е, не всички общински съветници присъстват – има и такива с достойнство!
На фона на цялото разхищение на общински средства и продажба на общински имоти, Община Поморие пак няма пари, но „Поморие се превръща в перлата на Българското Черноморие“ – така започва обръщението на кмета на Бойко Борисов към наивниците. Изкуствени плажове, яхтени пристанища, изкуствени острови в морето… все неща, които вече сме ги чували. Какво стана с голф игрището и канализацията в Каблешково? Ами септичните ями? Ами автогарата? Обходния път в Ахелой? Къде е волеалеята, която за нищо не ставаше и за която хвърли 150 хиляди лева общинска пара? Ами многофункционалния спортен комплекс? Какво се случи със зелените площи в Руския квартал? Не сме забравили и „синята зона“ за 250 хиляди лева…
В началото на кметуването си Иван Алексиев обещаваше много неща. Сега претопля старата манджа, но вече сме 2014 г. То е ясно, че изхвъргачките на Борисовия кмет са заради местните избори през 2015 г. Че кой му е обещал втори мандат на Иван Алексиев?! ДПС ли? Поморийци имат други виждания за институцията община, а те се разминават с кметските мераци на Иван Алексиев.
Иван Алексиев дължи много отговори на поморийци преди да ги кани на обществено обсъждане за новия заем от 3 148 097 лева. И защо срещата е насрочена за 7 октомври, след изборите, а не преди 5 октомври?!
Каквото и да си пишем и говорим – Община Поморие е в колапс! Няма пари! zadkulisite.com

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *