ОБЩИНА ПОМОРИЕ НЕ СПАЗВА ЗАКОНА ЗА ДЪРЖАВНИЯ ПЕЧАТ И НАЦИОНАЛНОТО ЗНАМЕ НА РЕПУБЛИКА БЪЛГАРИЯ

ОБЩИНА ПОМОРИЕ НЕ СПАЗВА ЗАКОНА ЗА ДЪРЖАВНИЯ ПЕЧАТ И НАЦИОНАЛНОТО ЗНАМЕ НА РЕПУБЛИКА БЪЛГАРИЯ

В Чл. 167. от Конституцията на Република България е указано:
…Редът, по който се полага държавният печат и се издига националното знаме, се определя със закон.В съответствие с това в Република България е приет ЗАКОН ЗА ДЪРЖАВНИЯ ПЕЧАТ И НАЦИОНАЛНОТО ЗНАМЕ НА РЕПУБЛИКА БЪЛГАРИЯ. Същият може да бъде намерен във всяка една от Правно – информационните системи, достъпни за всеки гражданин. Има го и в интернет.
Държа да подчертая, че не е изменян и редактиран в тази му част, която цитирам по-долу:
Чл. 21. (1) При издигане на националното знаме заедно със знаме на друга държава почетно място се дава на националното знаме на Република България, което се поставя от лявата страна на сградата, гледано срещу нея.
(2) При издигане знамената на няколко държави националното знаме на Република България се поставя в средата, ако броят на останалите знамена е четен, или в началото и в края на реда, ако броят на останалите знамена е нечетен. Знамената на чужди държави се подреждат на еднаква височина по азбучен ред съобразно българската азбука.Видно от приложената снимка е Неспазването на Закона за Държавния печат и Националното знаме на Република България от страна на небрежен служител на Община Поморие, както и от Ръководството на Общината, което не е проконтролирало реда за поставяне на знамената.
В случая в средата е поставено знамето на Европейския съюз.
Съгласно Чл. 15. (1) от цитирания Закон Националното знаме на Република България е национален символ, който изразява независимостта и суверенитета на българската държава.Или някой в Общината не е съгласен с това?
Моля ви , поставете го на стените си в Социалната мрежа, за да се сезира Община Поморие и Държавното знаме да бъде преместено на полагащото му се по право и закон място в средата.Желязко Атанасов

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *