ОБЩИНСКИТЕ ФИРМИ СА ПАРТИЙНАТА КАСИЧКА И ПРЕДИЗБОРНИЯ ЩАБ НА УПРАВЛЯВАЩИТЕ! КОЙТО СИ МИСЛИ, ЧЕ ГЕРБ И ДПС НЕ СЕ ПОНАСЯТ И НЕ ОГРАБВАТ СЪВМЕСТНО ДЪРЖАВАТА, СПЕШНО ДА ОТИДЕ ДО НАЙ-БЛИЗКИЯ ПСИХОДИСПАНСЕР ЗА ОСВИДЕТЕЛСТВАНЕ!

ОБЩИНСКИТЕ ФИРМИ СА ПАРТИЙНАТА КАСИЧКА И ПРЕДИЗБОРНИЯ ЩАБ НА УПРАВЛЯВАЩИТЕ! КОЙТО СИ МИСЛИ, ЧЕ ГЕРБ И ДПС НЕ СЕ ПОНАСЯТ И НЕ ОГРАБВАТ СЪВМЕСТНО ДЪРЖАВАТА, СПЕШНО ДА ОТИДЕ ДО НАЙ-БЛИЗКИЯ ПСИХОДИСПАНСЕР ЗА ОСВИДЕТЕЛСТВАНЕ!

Такава е ситуацията в Пловдив. Сигурен съм, че и в други градове в страната, където управлението е същото като това в държавата, нещата не са по-различни. Ако преди време бяха нужни трима служители на фирма „Чистота“ – шофьор на боклукчийницата и двама товарачи, които всъщност само добутват казана до автомата за прибиране на отпадъци, то сега има и още един, който допълнително да подпира. Всъщност, движещите колела на казана позволяват той да бъде преместен, без особени усилия и само от един служител, но друго си е като има още двама помощници! Разрастването на служителите в тази фирма пряко кореспондира със задаващите се на есен избори! И понеже знаем от какъв произход са, някой има ли съмнения в махалата за кого ще гласуват???
Паричките за издръжката и обслужването идват от общинските бюджети, т.е. от всички нас! От много време говоря за раздутия бюджет на тази фирма и за скритите разходи и отчитания на дейности, без провеждането на каквито и да почистващи мероприятия. Бюджет, чийто стойности доближават обслужването на два пъти по-голям град в развита Европа, с повече почистващи дейности и със съвсем различна и много по-модерна техника.
Тъй като съм имал съприкосновение с въпросната фирма, знам, че определени дейности, които са заложени в годишната програма и са със задължителна периодичност, просто по някой път не се извършват – ежеседмично почистване на първостепенни и второстепенни улици, почистване на съоръжения за обществено ползване (подлези, надлези, спирки и др.) полагане на солопясъчна смес в зимни условия (в Пловдив няма сняг, но ще бъдат изписани тонове, без дори и една песъчинка да е хвърлена) и други съпътстващи дейности. Така фирмата „пести“ на наш гръб огромни количества гориво, вода, препарати и консумативи и много други неизвестни разходи от и без това раздутия бюджет!
Но по документация всичко е изрядно и за извършването им са отчетени разходи. Проверки за разходването се прави от органите на „нашите хора“ и съответно нарушения не са констатирани! Тези парички, които са вече безотчетни, могат да се ползват предимно за облагодетелстване и стимулиране на ръководещите тези дейности и най-вече главнокомандващия населеното място. Обаче в предизборна обстановка, в по-голямата си част, биват насочени в т. нар. ПАРТИЙНА КАСИЧКА! С тази касичка местния шеф на партийната структура демонстрира съпричастност и поклонническа политическа активност пред Централното ръководство. Тя е гордостта и признателността, за предоставянето на високия пост, който заема. Мисля, че няма смисъл да обяснявам как от тази касичка се плаща медиен комфорт, агитационни материали, сувенири, аксесоари, подкупване на избиратели и дори на цели комисии и така нататък и така нататък…
Все пак да се върнем към темата за нарастване състава на обслужващата фирма. Още една стратегия, за привличане на електорат с „правилната“ политическа ориентация. Освен това, имайки предвид, че съответният служител е от малцинствата, лесно може да се превърне в най-добрия агитатор в гетата, а и грижата за многолюдното семейство е „гарантирано“. Някой може да се усъмни, че заплащането е ниско и поради това тези нискоквалифицирани длъжности се заемат предимно от роми. Не, драги ми читателю, тези длъжности са политически и имат за цел да поддържат цяла една общност. Такава е партийната повеля!Такъв е принципът на „развитие“ и в другите общински фирми! Предметът на дейност бива изместен от политическо кадруване! Подобни предприятия играят важна роля в една предизборна обстановка. Със своите авоари и постоянна „служебна“ кампания, те имат функциите на предизборен щаб, като подготовка за изборната победа и осигуряване добруването на управляващите и гаранция за бъдещи властови успехи! А тези, които си мислят, че ГЕРБ и ДПС не се понасят, нямат нищо общо и не ограбват съвместно държавата ни, спешно да отидат до най-близкия психодиспансер за освидетелстване и да настояват за хоспитализация за цял живот! И при другите партии, заедно и поотделно, схемата за разпределение и отклоняване е идентична, но сега е в изключително големи размери и с брутална демонстрация на безнаказаност!!!Александър Колев
Колаж: Фейсбук

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *