ОБЩИНСКИ КОЛЕДЕН И НОВОГОДИШЕН ПОДАРЪК ЗА ПОМОРИЙЦИ – ВДИГАНЕ НА МЕСТНИТЕ ДАНЪЦИ И ТАКСИ, А ЗА СОФИЙСКА ФИРМА – 138 ХИЛЯДИ ЛЕВА КЕЛЕПИР

ОБЩИНСКИ КОЛЕДЕН И НОВОГОДИШЕН ПОДАРЪК ЗА ПОМОРИЙЦИ – ВДИГАНЕ НА МЕСТНИТЕ ДАНЪЦИ И ТАКСИ, А ЗА СОФИЙСКА ФИРМА – 138 ХИЛЯДИ ЛЕВА КЕЛЕПИР

Прясно влязъл във втория си мандат, кметът на община Поморие побърза да засипе общинския съвет с проекторешения, с които се вади от джоба на данъкоплатците, за да си дават за заплати, както и за назначените приятели и родни – зависими електорални единици.
Най-лесният начин за един овластен – некадърен, алчен и разточителен, по принцип, при отсъствието на управленски и бизнес нюх и креативни идеи от добър екип от специалисти и експерти, за да попълни изпразнената от него „тава“, е да увеличи задълженията на и без това трудно оцеляващото от липсата на реална икономика население, поставено в условие на дългова спирала и непосилни данъци и такси на местно и централно ниво.
Туризмът в Поморие е съсипан. Гостите на града с всяка изминала година са все по-малко, по-неплатежоспособни и за все по-кратко време.
Бродещият паяк за репатриране на автомобили, недостатъчното парко места, шумните и прашни от кърпежи и тежкотоварни машини непочистени улици, отсъствието на качествени културни прояви и забавления, лошата инфраструктура, мръсотията, рекламата на града като евтина дестинация, унищожените зелени пространства…запратиха Поморие в „зоната на здрача“.
След като младото население бе прокудено, поради липсата на реализация и ниско заплащане, дойде редът на бизнеса и малкото останали авантюристи в „Туин Пийкс“, които са успели да създадат нещо трайно, или може би прекалено много обичат родното си място и любим от спомените град, за да го напуснат завинаги.
Но „гарванът на прокобата и нещастието“ на Поморие не търпи успешните, можещите и знаещите. Пропит от злоба и завист, прозиращи зад животинския му поглед на бит примат след ратайски издънки, продиктувани от собствената му, вече осъзната, нестихваща болка на един провален и низвергнат от обществото на нормалните хора „човек“, гробокопачът на собственото си „Аз“ не само не търпи, но и силно мрази всеки, който му припомня колко беден духом, несъстоятелен, жалък, малък и зависим е.
След местните избори за кметове и общински съветници, в които тотално бе подменен вотът на гласоподавателите, дойде време поморийци да си платят горчивата сметка без кръчмар.Местните данъци и такси ще бъдат вдигнати.
С докладна записка, входирана до Общински съвет, кметът Иван Алексиев изразява неистовото си желание за скок на туристическия данък с приблизително 50%, такса смет с 50% и наемът на общински търговски пространства. Като се има предвид БОСТАН-мнозинството в местния парламент, Коледният и Новогодишен подарък вероятно ще изпревари събитията. (ВИЖ ТУК)
Освен този сюрприз, кметът е подготвил и други изненади, за да не би някой да остане без „подарък“ и да се почувства пренебрегнат. Както вече ЗАД КУЛИСИТЕ писа, „УВОЛНЕНИЯТ ОТ ИСУЛ ШЕФ НА „КЛИНИЧНА ЛАБОРАТОРИЯ“ ОТНОВО ИСКА ДА НАМЪРДА ЧАСТНАТА СИ ЛАБОРАТОРИЯ В ПОМОРИЙСКАТА БОЛНИЦАТА“. Не само, че Медицинския център ще бъде преместен, незнайно как без търг и при сключен договор за определени помещения за регистратура, но поморийци ще трябва да изплатят на софийската фирма 138 031 лева, защото ОБЩИНА ПОМОРИЕ Е СКЛЮЧИЛА С ВЪПРОСНАТА ФИРМА ДОГОВОР ЗА ОТДАВАНЕ ПОД НАЕМ НА ОБЩИНСКИ ПОМЕЩЕНИЯ НА БАЗА НА НЕЗАКОНОСЪОБРАЗЕН ТЪРГ, който е ОТМЕНЕН ОТ БУРГАСКИ АДМИНИСТРАТИВЕН СЪД. (ВИЖ ТУК)
За да не бъдат въведени поморийци в заблуждение, е добре да знаят, че
МБАЛ-Поморие има своя собствена лаборатория и няма нужда от втора за обема си на работа. МДЛ „Лина“ реализира лабораторната дейност на болничното заведение и именно затова е регистрирана като манипулационна в него. Освен това изобщо не е целесъобразно да бъдат отделяни средства за апаратури за лабораторна дейност, след като МБАЛ-Поморие вече има такива, нито пък изплащани от джоба на данъкоплатците на някаква измислена софийска лаборатория над 138 хиляди лева, за дейност, която не е упражнявала на територията на МБАЛ-Поморие.
Но явно изпълнителната и местна общинска власт твърдо са решили да направят един коледен подарък от над 138 хиляди лева, за да компенсират неизпълнените си ангажименти под масата.
С новите данъци и такси ударът върху бизнеса в Поморие, хотелите, частните домове и всички решили да изкарат допълнително някой лев за попълване на семейния си бюджет през най-краткия летен туристически сезон, в сравнение с останалите черноморски градове, ще бъде поразителен. Шоковото увеличение на такса смет и туристически данък е индикация за голям проблем в бюджета на Общината, както и за неправилна фискална политика през изминалия период. Идентична информация е достъпна за съседни държави и общини и винаги може да се направи сравнение. Държавните и местни данъци и такси са обвързани с растежа на БВП на глава от населението, а както знаем от 3 години насам той е фиксиран, с тенденция надолу, което говори за необходимост от запълване на финансови кратери.
Интересно би било в близко бъдеще и явлението „Масовото изтичане на данъци от поморийска към други общини“, предвид неблагоприятната бизнес среда и враждебното отношение на местна почва от страна на общинските „баничари“. С колко ли тогава ще трябва да се вдигнат местните данъци и такси за попълване на издънените бюджети?
На ЗАД КУЛИСИТЕ не остава нищо друго, освен да честити на поморийци „новия БОСТАН“ и да им пожелае да бъдат все така търпеливи и толерантни към феодалите и през идните години!
След като не изразяват несъгласие, защо по предложение на кмета и с решение на общинския съвет не бъде ударен тавана на всички местни данъци и такси? Поморийци ще си плащат и мълчат както винаги е било.
И все пак ние ще публикуваме поименно – кой общински съветник как е гласувал в ущърб на гражданите, които трябва да представлява и изпълнява желанията им.P.S.: И да не забравите да си платите данъците за заплати на раздутия щат от роднини и приятели на ГЕРБ и ДПС, любовници, и за измислените предприятия без фактическа дейност и необходимост от тях.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *