Огнен ад: Пожарите в Гърция, Испания и Канада продължават да бушуват

Огнен ад: Пожарите в Гърция, Испания и Канада продължават да бушуват - 1

Огнен ад: Пожарите в Гърция, Испания и Канада продължават да бушуват

Големите пожари продължават да се разрастват в няколко страни – Гърция, Испания и Канада, предизвиквайки евакуации на десетки хиляди души, пише БНР.

В Гърция, в района на град Александруполис, който се намира близо до границата с България, ситуацията с пожара излезе извън контрол. Няколко села са били евакуирани, къщи са изгорели, а пожарът продължава да се разпространява.

В Канада, горските пожари също се разрастват. Около 30 000 души в провинция Британска Колумбия са били евакуирани, а други 36 000 са в готовност да напуснат домовете си. Град Келоуна с население от 150 000 души е бил засегнат от пожара.

Както споменахме по-рано, в Испания, на канарския остров Тенерифе, огромен пожар не спира да се разраства от началото на седмицата. Над 26 000 души са били евакуирани, а пожарът е изпепелил повече от 5 000 хектара и има периметър от 50 километра.

Тези пожари представляват сериозни предизвикателства за силите за гражданска защита и пожарникарите в съответните страни, като подчертават необходимостта от координирани усилия за овладяването им и защита на хората и имуществата.

 

Източник Fakti.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *