Огнян Стефанов: Алексей Петров беше изтъкан от комплекси

Огнян Стефанов: Алексей Петров беше изтъкан от комплекси - 1

Огнян Стефанов: Алексей Петров беше изтъкан от комплекси

”Поредната митология е, че Алексей Петров е участвал в сглобката (правителството ”Денков-Габриел”, съставено от ПП-ДБ и ГЕРБ-СДС). Той е човек, изтъкан от комплекси и винаги е мечтаел да бъде някакъв сив кардинал и да бъде признат”.

Това заяви пред БНР журналистът Огнян Стефанов, създател на „Фрогнюз“, във връзка с показното убийство на Алексей Петров.

По думите му ролята на Петров в политиката се митологизира.

„Много от тези митове пускаше самият той. Защо никой не казва сега, че името му беше свързано с убийството на прокурора Колев, за което и до днес европейските институции ни натякват, че не сме решили този проблем, че в България законът не се прилага еднакво за всички“, отбеляза журналистът.

Той изрази мнение, че е напълно логично решението на министър-председателя Николай Денков да свика съвещание с началници на структури в МВР и служби за сигурност.

„Как тежкият криминален контингент, споменат от министъра на вътрешните работи (Калин Стоянов), е на свобода и сега се работи с него. Реторично питам как може да се казва, че МВР работи с тежкия криминален контингент“, уточни Стефанов.

Журналистът посочи още, че десетки хора в България имат мотив да убият Алексей Петров.

„Ако хора като него бъдат навреме разследвани и осъдени, сега щяха да са живи, да – в затвора, но живи“, допълни той.

 

Източник Fakti.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *