Огромен скандал: Истинската история в култов спортен филм с „Оскари“ е „голяма лъжа“

Огромен скандал: Истинската история в култов спортен филм с "Оскари" е "голяма лъжа"

Огромен скандал: Истинската история в култов спортен филм с „Оскари“ е „голяма лъжа“

Страхотен скандал се разгаря около един от най-популярните и обичани спортни филми на новия век – „Сляпата страна“, който е базиран върху истинската история на бившия играч в американския футбол Майкъл Охер.

Защитникът, шампион на Супербоул и звезда в НФЛ до преди 6 години, е живял при семейство в колежанските си години, което – както твърди историята във филма, го е осиновило.

Баща му е убит в затвора, а майка му е с тежка зависимост към наркотиците и практически е оставила 12-те си деца да растат сами.

Историята е разтърсваща, а лентата стана огромен хит, печелейки две награди „Оскар“ – за най-добър филм и за най-добра актриса, изиграна от Сандра Бълок.

На екрана семейството на Шон и Лий Ан Туохи осиновява и приема за свое дете Майкъл, като му дава всичко, от което той е лишен в деството му.

Оказва се обаче, че нещата са доста различни в реалния живот, поне според самия играч.

Той е внесъл документ от 14 страници с жалба в съда в Тенеси, с която завежда дело срещу семейството за „големи лъжи“ в историята, която то е продало на Холивуд.

В апела на Охер се казва, че той не само не е осиновен, но практически е взет с договор. Подписал е такъв със семейство Туохи, даващ им разрешение да преговарят в бизнес сделки от негово име, когато стане професионален играч.

Според самия ас от НФЛ, това е станало с принуда.

В документа, внесен в съда, се описва още как семейството е взело огромни дивиденти на стойност милиони долари от печалбите на филма, които надхвърлиха общо 300 милиона.

Според Майкъл Охер, той не е получил нито стотинка, но и не претендира за това, след като е дал съгласието си да бъде използвана историята му за лентата.

Тя стана хит през 2009-а, след като книгата на Майкъл Люис със същото заглавие бе бестселър три години по-рано. Тогава самият футболист е бил само на 20 години. Днес, вече на 37, той е решил да разкрие истината около филма.

Друга причина това да се случва толкова години след шумния успех на „Сляпата страна“ е, че едва тази пролет Охер е научил в детайли от адвоката си и счетоводителя си, че сключваните сделки с неговите имиджови права от 18-годишен, са носили дивиденти на семейството чак до януари 2023-а. Нещо, за което дори не е бил известен.

Според Охер, който коментира пред ESPN решението си да заведе дело и да разбуни скандала, с това не се търси финансова изгода.

Бившият футболист има собствен бизнес и изглежда се справя добре, като на икономичедси подбуди са го накарали да изкара истината наяве.

А тя е на път да разруши ореола на една от най-затрогващите истории на последните две десетилетия от екрана.

 

Източник Dir.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *