ОПАСНИ ИГРИ

ОПАСНИ ИГРИ

Крайната цел на оставката на Борисов лъсна с цялата си сила – вкарва страната в един лабиринт от парламентарни и правителствени кризи. През това време безмандатното служебно правителство заедно с президента ще изпълнява волята му. Докато не бъде подменена цялата администрация и след тая варварщина да се отиде до поредните избори, които ще му докарат абсолютно мнозинство. Такова управленско коварство нашата история не помни.
Авантюризмът в политиката никога не води до просперитет на нацията и държавата. Борисов по същество е пират, но не е човек на честта, както отдавна е известно. А спектакълът, който ни разиграва е направо пожароопасен. Ако не го озаптят задокеанските и европейските му приятели, предстои пълен разпад на държавата. Защото държава без бюджет няма как да съществува, колкото и жалка да е тая държава.
ГЕРБ е еднолично дружество, управлявано от главатар. Главатарят е в състояние да сбъдне и най-мрачните ви очаквания. Вторият тур на консултациите и прочутите 18 точки едва ли ще донесат някакъв конструктивизъм. Обществото така и не разбра какви са тия точки, защо са 18, а не 9 или 20 и т. н.
Другият вариант – да има все пак някакъв кабинет, също не е оптимистичен. И едва ли ще удържи протестите на хората, когато усетят истинската цена на токовия удар.
Засега е ясно само, че политиците ни са типове, които не заслужават никакво доверие. КТБ е част от криминалния пейзаж.Любо КОЛЬОВСКИ

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.