Опасно море: Петима спасители извадиха германец, употребил алкохол

Опасно море: Петима спасители извадиха германец, употребил алкохол

Бурното море продължава да нанася щети по Черноморието. Толкова силно и продължително мъртво вълнение с високи вълни не е имало почти от десетилетие, казват спасители.

Наш зрител ни изпрати клип със спасителна акция от плажа на „Златни пясъци” в платформата „Аз, репортерът”. Петима спасители се хвърлят в бурното море, за да извадят германец, употребил алкохол.  

Спасителите призовават летовниците за търпение и предупреждават да не влизат в морето.

„Можем да използваме да видим красивите места. Имаме още 10 дни, все ще може“, казва Димитър Иванов.

Снимка:
bTV

В атракция се превърна гледката на бурното море от моста в Бургас. Слизането по стълбите е забранено. Особено опасна е платформата, където вълните се разбиват с голяма сила и могат да съборят и възрастен човек.
 
„Има големи вълни, допълнително оголват тези камъни, които са отдолу и може някой да се нареже, да се удари на скалите“, предупреждава Илиан Манивелов, старши спасител.

„Извадихме няколко от спасителните постове, понеже имаше опасност да бъдат взети от морето, бяха вече подкопани основите им“, казва Симеон Цветков, председател на Асоциацията на концесионерите.

Спасителите обаче остават на пост.

Снимка:
bTV

В платформата „Аз, репортерът” ни показахте картини от различни плажове. На кадри от Бургас се вижда, че цялата ивица е покрита с водорасли. Липсват първите редове чадъри и шезлонги.

Снимка:
bTV

Силно вълнение има и на устието на река Велека край Синеморец. А в Созопол плажуващи си правят диги от пясък, за да не стига водата до тях.   

Снимка:
bTV

Очакваме вашите клипове за ситуацията по Черноморието.

 

Източник Btvnovinite.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *