ОПАСНО МОРЕ: 18 души са се удавили по Южното Черноморие от началото на сезона

Спортни новини (29.08.2023 - лятна късна)

ОПАСНО МОРЕ: 18 души са се удавили по Южното Черноморие от началото на сезона

От началото на летния сезон 18 души са се удавили по Южното Черноморие, като една от основните причини е неспазването на съветите на спасителите.
А морето е опасно, предупреждават спасители. Въпреки забраната за къпане, само за два дни двама души се удавиха в Бургаско.

Замърсено ли е родното Черноморие с ешерихия коли (ОБЗОР)

 „При трагични инциденти най-честата причина е надценяване на възможности на плажуващия, подценяване на опасностите, които крие морето, и отказ да се съобразяват с предупрежденията”, посочи Николай Димитров,  концесионерът на плаж „Крайморие“.

А спазването им в момента е от изключително значение заради необичайното за средата на август време, което предизвика много щети на плажните ивици.

Не всеки спазва правилата. Аз и по професия съм пожарникар, следя ситуацията , ако евентуално нещо се случи, да се притечем на помощ”, споделя Стоил, който е на почивка със семейството си.

Предвид липсата на законова уредба у нас, която да дава право на спасителите да санкционират недисциплинирани плажуващи, им остава само да ги призоват: „Следвайте стриктно техните указания и препоръки”, посочи Димитров.

 

Източник Nova.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *