Опозицията: Премиерът се върна блед от Блед

Опозицията: Премиерът се върна блед от Блед - 1

Опозицията: Премиерът се върна блед от Блед

„Единствената тема, за която правителството (в Северна Македония) иска да говори са конституционните промени, защото това е единствената тема, която им остана. Всичко друго буквално е катастрофа. А промените в конституцията са по-лоши от катастрофата във всяка друга област, защото са наложени и диктувани отвън и хората в огромно мнозинство са против тях”, каза в Щип председателят на опозиционната ВМРО-ДПМНЕ Християн Мицкоски, по време на отбелязване на годишнина от създаване на организацията на ВМРО-ДПМНЕ в града, информира БТА.

По думите му премиерът на Северна Македония Димитър Ковачевски се е върнал „блед от Блед” и „вече се крие от обществото, защото лъжата на управляващите отново се е спукала като сапунен мехур”.

„Френският президент им каза истината. Европейският съюз им изпрати сигнал. Сега се опитват да обясняват кой какво е казал. Ясно е. Без вътрешни реформи, които не са направени 7 години, няма да има Африкански, да не говорим за Европейски съюз. Хората искат рестарт. Това правителство загуби и легитимност, и доверие. Казват, че били Европа. Питайте френския президент. Въпреки всичките отстъпки, всичките унижения, той ясно казва, че (за нас) няма ЕС. „Продават ни 2030-та като светла година, при положение, че няма гаранции, че до 2063 г. страната ще стане член на ЕС”, каза Мицкоски, по същото време, в което в Скопие се провеждаше първото събитие от кампанията на правителството на Северна Македония, наречени „Ние сме Европа”.

Според председателя на опозиционната партия страната е уморена от обещанията на „европейските бюрократи”, които не се случват и с това правителство Северна Македония е далече от ЕС, но на следващите избори ВМРО-ДПМНЕ ще предложи решение и визия.

„Нашата визия ще бъде превърната в програма, в която всеки ще има принос. Тази програма ще предложи проекти и много, много работа. Тези салонни политици от правителството са научени някой да им диктува условията. В бившата федерация (СФРЮ) това бяха Белград и Москва, днес са Брюксел или София”, посочи Мицкоски.

Пред членовете и симпатизантите на ВМРО-ДПМНЕ той изрази убеденост, че ВМРО-ДПМНЕ ще спечели следващите избори „с голяма победа”, но посочи, че по-малко от 61 депутати в 120 местния парламент на Северна Македония няма да са достатъчни.

Изявленията на председателя на Съвета на Европа Шарл Мишел и на президента на Франция Еманюел Макрон, по отношение на разширяването на ЕС сериозно фокусират вниманието в Северна Македония и докато опозицията разчита в думите на Макрон за необходимостта от реформи в Европа, това че разширяването се отдалечава, управляващите тълкуват казаното от президента на Франция за „Европа на няколко скорости”, като различни срокове на приемане на нови страни в ЕС, в зависимост от това, кой кога ще бъде подготвен.

 

Източник Fakti.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *