Оправдаха Стоян Тончев по делото за клевета, заведено от кмета на Поморие

Оправдаха Стоян Тончев по делото за клевета, заведено от кмета на Поморие

Бургаският районен съд оправда на първа инстанция поморийския журналист Стоян Тончев по дело, заведено от кмета на морската община Иван Алексиев. Съдът призна Тончев за невинен по наказателното дело, образувано за публикация в сайта Zadkulisite.com. Според Алексиев статията „Разцепление в ГЕРБ Поморие? Съветници скачат срещу съпартиеца си кмет“ го била клеветяла.
„Очаквах това решение, тъй като в статията няма нищо оклеветяващо. Тя се базира на решение на Общинския съвет в Поморие и е по сигнал на гражданин. Аз дори не съм неин автор. В сайта публикуват и други съмишленици, които не са доволни от политиката на Община Поморие“, каза след съдебното решение Стоян Тончев пред Topnovini.bg.
Тончев определя това дело, както и побоя над него, като опити да му бъде запушена устата. „Това е терор над мен и акт над свободата на словото в България, това е истината. Но на мен не ми пука и правя това, което трябва да се прави. Тъй като съм неподкупен и няма как да ми затворят устата, поискаха да ме убият. Възможно е да има и втори такъв опит“, коментира той.
Припомняме, че Стоян Тончев беше жестоко пребит от нападатели с бухалки в средата на януари тази година. Докато го налагали, му крещели „Докога ще пишеш“. По-късно беше задържан 30-годишният Мартин Душев, у когото е открита бухалка с ДНК на Тончев. На 31 март заподозреният беше пуснат под парична гаранция от 20 000 лв. http://burgas.topnovini.bg/node/702325

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *