Организирани гонки и дрифт в центъра на София (ВИДЕО)

Организирани гонки и дрифт в центъра на София (ВИДЕО) - 1

Организирани гонки и дрифт в центъра на София (ВИДЕО)

Клипове на организирани гонки и дрифт в центъра на София взривиха социалните мрежи, съобщиха в ефира на Нова телевизия. На кадрите се вижда как скъпи коли се движат с бясна скорост по жълтите павета в столицата. Имат си дори оператори, които да ги заснемат.

Най-голямо впечатление прави луксозен автомобил с регистрационен номер четири шестици. Преди година шофьорът му причини катастрофа край Царево. Тогава той връхлетя група младежи, спрели да снимат залеза. Като по чудо инцидентът се размина без жертви, тъй като нямало хора в ударената кола. По-късно шофьорът показа среден пръст на снимка на фона на потрошения луксозен автомобил.

„В закона такова поведение не се санкционира с отнемане на колата. Законодателство, което чрез норми се опитва да овладее, да предвиди, всички възможни житейски хипотези, не е добро. За това е съдът. Нормите трябва да са по-общо формулирани, но по начин, който да вмества всички подобни действия”, обясни адвокат Людмил Рангелов.

„Ясно, че в България всичко е възможно. И всичко това се случва на фона на масовото недоволство на служителите на МВР, когато им започнаха проверките с тестове за наркотици. Те изведнъж казаха, че полевите тестове не са качествени. Тяхното недоволство беше уважено. Недоволството на водачите никой не го уважава. Същите некачествени тестове могат да причинят много голяма вреда на някой гражданин, на който е отнето мпс-то и накрая да му кажат – „извинявайте”. Смятам, че същият автомобил, който се отнема, би могъл да бъде управляван от дисциплиниран, съвестен водач. Тогава автомобилът не е виновен, но когато се управлява от дрогиран, той се отнема. За съжаление нашите законодатели не се вслушват в съвети, за да не се стига до тази крайна мярка, която за мен има чисто популистка цел и ще увеличи страшно много корупцията. Някой ще си купи кола за 500 лв., ще се дрогира и ще кара с нея и голяма работа като му го отнемат”, обясни Георгиев. Според него до излизане на резултатите от кръвната проба лицето трябва да е невинно.

 

Източник Fakti.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *