ОСМОТО ЧУДО-ВИЩЕ НА ТИКВОНИЙ

ОСМОТО ЧУДО-ВИЩЕ НА ТИКВОНИЙ

„В Сингапур всички естакади са като на Белокопитово. Нали искате да сме като по света“.
Когато върховният Пожарникар говори, понякога е трудно да му се следва мисълта. Какво е искал да каже с „да сме като по света“, не е ясно. Обективността изисква да отбележим, че словоредът най-вероятно е граматически неправилен и объркан. Но! С едно голямо “но“ трябва да признаем че Великият ум винаги се изказва мъгляво, освободен от предразсъдъците на граматичните окови. Всичко това са дребни подробности, които не могат да омаловажат мислите и делата на Премиера!
След това проникновено изказване на върховната Тиква на тиквичките, от Сингапур били поласкани. Следването на техният опит от една развита евроатлантическа, неолиберална цитадела на демократичните ценности, като държавата България, можело само да хвърли във възторг скромните азиатци.
Според последни сведения представителна делегация от Сингапур решила да разгледа осмото чудо на света. А именно, естакадата в Белокопитово. Смаяните сингапурци смело навлезли в прословутата естакада. Разбира се, влизането се оказало по-трудно от излизането. Наложело се след няколко дневно отсъствие да бъде изпратен спасителен екип, който да открие делегацията. Имало малко усложнения и бил пратен втори екип, който да открие делегацията и първия екип. В крайна сметка, всички били спасени. Смаяни сингапурците не можели да не признаят уникалността на съоръжението, нямащо аналог в световната архитектура. Според слуховете, в Белокопитово дори времето се обърквало. А пространството направо се изкривявало. Дори хората и животните в околността се държали малко странно. Има истории за изчезнали овчари и магистрални труженички, които били заседнали, насред естакадата. Подобно на Летящият Холандец, нощно време можело да се чуят гласовете им.
Името на гениалният архитект е неизвестно, също както и на пирамидите в Гиза. Но слуховете говорят, че самият Премиер една сутрин набързо е надраскал проекта, докато си е пиел кафето. По-важното е не името на архитекта, а на поръчителя. А него ние си го знаем. Основната заслуга е на Премиера, който както знаем, сам строи, дава, управлява и открива, всичко което може да се усвои.
Някой зли езици, може и да говорят че проектът в Белокопитово е безпрецедентно скъп. Други може да говорят, че всички строежи в нашата процъфтяваща държава са схема за източване на пари. Много неща може да се говорят, но ние си знаем, че това е просто проява на завист към постиженията на Премиерът Строител.
Каквато и да е истината, по-важното е, че уникалният възел в Белокопитово ще кандидатства за осмо чудо на света. Тодор Галмадиев
Колаж: Матей Димов

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *