ОСТАВКАТА КАТО ИМПРОВИЗАЦИЯ. ДЖАЗ В ЧАЛГАТА?

ОСТАВКАТА КАТО ИМПРОВИЗАЦИЯ. ДЖАЗ В ЧАЛГАТА?

Вучков, министър в оставка, превърна държавата в маймунарник в рамките на само един работен ден. Заместникът на Цветанов в кабинета „Борисов 1“, съучастник в безобразията на един осъден „политик“ изведнъж реши да се всели в ролята на принципен, мъдър и добросъвестен управленец. И вбеси началника си – „Борисов 2“, санирания и обновен премиер, изкаран на арената целия в бяло.
Доц. д-р Вучков лошо прецени момента за своето измъкване от отговорността за безобразията на главния секретар Лазаров, както и за предишните грехове на Цветанов. Вучков просто трябваше да изчака да отмине спомена за посещението на шефа на ФБР и да отложи по някакъв начин смяната на главния секретар на МВР и на шефа на ДАНС. Въпреки научните си титли и звания, Вучков демонстрира пълна безпомощност пред енергичната съпротива на Борисов. Подобни гафове винаги ме изненадват, въпреки че са абсолютно предвидими с оглед на цялостната обстановка и атмосферата, в която се развиват политическите процеси у нас.
Вучков безуспешно се опита да излезе извън стилистиката на ГЕРБ, която съдържа в себе си емблемите „Ало, Ваньо!“, Мишо Бирата, „Ти си абсолютен престъпник! На колене!“, „Легни! Стани!“ и пр. милционерски номера от репертоара на ГЕРБ.
Вучков забрави в неподходящ момент клетвите на шефа си, че ще прогони Искров – главният виновник за ктастрофата с КТБ. Въпреки научните си звания и титли, Вучков си остава гербаджия, подвластен на алогичното поведение на началника си и съдбоносно свързан с криминалната същност на тая „политическа“ формация.
Вучков би трябвало да си подаде оставката заради това, че подчинените му не успяха да открият трупа на 23 годишното момиче от гр. Велико Търново, зверски пребито с предмет, „подобен на брадва“ и захвърлев във водите на р. Янтра. Вучков трябваше да си подаде оставката заради запалените коли в с. Галиче и пребитите от цигани стари хора в с. Мечка.. Или заради десетките и стотици неразкрити обири, грабежи и побои. Вучков трябваше да проумее, че хората не се интересуват от заловените наркопратки, а се интересуват от това дали могат да крачат по неосветените улици без страх за здравето и живота си. Хората искат, като се приберат вкъщи, да намерят домовете си неограбени и неразбити.
Министърът Вучков, в оставка, трябва да си ходи. Кабинетът „Борисов 2“ и ПГ на ГЕРБ трябва да си ходят. Защото са некадърни и некомпетентни, за да отговорят на хорските очаквания за обществен ред. Борисов 2 би трябвало да си дава ясна сметка, че хората не се вълнуват от високите оценки, които му били писали ЦРУ, ФБР и Сикрет сървис. Борисов да си вземе медалите, ордените, грамотите и плакетите и да си ги занесе вкъщи. И там да им се радва, да им говори и да ги обладава с дима от скъпата си пура.
Любо КОЛЬОВСКИ

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *