Остро напрежение: Президентът с обвинения към управляващите, те му отговориха задочно (ОБЗОР)

Остро напрежение: Президентът с обвинения към управляващите, те му отговориха задочно (ОБЗОР)

Конфликтът между президента и управляващите се задълбочи. Румен Радев ги обвини, че се опитват „да заграбят“ още власт заради искането да бъде отстранен главният секретар на МВР след убийството на Алексей Петров.

На въпрос на bTV дали ще свика КСНС Радев отговори – „С кого – с хората от записите и тъмните сенки ли“.

Според него „народното движение“ няма да допусне трети март и националната ни идентичност да бъдат заличени.

„Когато държавата е слаба, мафията е силна. сегашното управление беше заченато в скандални записи и омерзително съглашателство. Каква е ролята на Алексей Петров в стъкмяването на коалицията? Какви ангажименти са поемани и какви високи постове в държавата са му обещавани“, коментира Радев.

В отговор от ГЕРБ обвиниха Радев в лицемерие, а ПП – ДБ – във властови амбиции и че се стреми да запази контрола си върху службите за сигурност.

„За пореден път президентът демонстрира загриженост за запазване на влиянието си в службите, вместо загриженост за реалните проблеми на хората.  Явно президентът не вижда неспособността на назначения от него Главен секретар на МВР да се справи с криминалната хроника от последната година. Не, господин президент, сигурността на гражданите е по-важна от Вашите властови амбиции и запазване на пълен контрол над службите за сигурност“, посочиха от ПП-ДБ.

Снимка:
bTV

„Демокрация не може да се защитава с лицемерие, нито държавност може да се пази с разделение и с постоянно вдигнат юмрук“, подчертаха от ГЕРБ.

Снимка:
bTV

От Шипка Радев се обяви в защита на 3 март като национален празник и заговори за „народно движение“, което няма да допусне смяната му.

„Тук, пред Паметника на свободата, сме се събрали, за да заявим, че след „Епопеята на забравените“ няма да допуснем онези, които винаги липсват тук, на върха, да ни натрапят „епопея на зачеркнатите“. Днес казваме стига. 3 март е червената линия на нашето търпение. Народното движение няма да допусне 3 март да бъде заличен, националната ни памет да бъде изтрита, а българската държавност – разградена“, обяви президентът.

 

Източник Btvnovinite.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *