Осъденият за покушението срещу Петров през 2015 г. е предсрочно освободен от затвора през май

Първи медал за България от Световното по художествана гимнастика, грабна го Стилияна Николова

Осъденият за покушението срещу Петров през 2015 г. е предсрочно освободен от затвора през май

Украинецът Роман Логвиненко, осъден за опита за атентат срещу Алексей Петров през 2015 г., е предсрочно освободен от затвора май месец. Решението е взето от Апелативния съд в София, показва справка. По информация на NOVA самият Петров е бил наясно с решението за освобождаването му, но това не го е притеснило.

ПОКАЗНО УБИЙСТВО: Застреляха Алексей Петров (ВИДЕО+СНИМКИ)

Апелативният съд постановява условно предсрочното освобождаване на Логвиненко на 29 май като му налага изпитателен срок в размера на наказанието, което му остава да изтърпи. Към 12 април то е две години, шест месеца и 11 дни. „Към настоящия момент осъденото лице е дало достатъчно доказателства за своето поправяне“, се посочва в мотивите на съда.

С определението си апелативните съдии отменят решението на Софийския градски съд, с което искането на Логвиненко за освобождаване е било отхвърлено. Според съдията молбата на осъдения е била неоснователна, защото макар да е преполовен срокът на изтърпяване на присъдата, по смисъла на закона не са налице останалите предпоставки за предсрочно освобождаване. Най-важната сред тях е представянето на убедителни доказателства за поправяне на лишения от свобода. Шефът на затвора е дал становище, че са необходими поне още шест месеца, през които поведението на Логвиненко да бъде стриктно наблюдавано, като отбелязва, че въпреки няколко поощрения и награди, не е било изцяло безкритично. Прокурорът също е поискал да не бъде уважена молбата на осъдения.

Барета, бизнесмен, политик: Кой беше Алексей Петров?

Също така от затворническата администрация посочват, че Логвиненко показва добро поведение и стремеж към безпроблемно изтърпяване на наказанието, но и проявява безразсъдно и рисково поведение.

На 6 юли 2021 г. Логвиненко е признат за виновен от Върховния касационен съд за това, че от началото на пролетта на 2014 г. до 29.10.2015 г. в съучастие като помагач с Артьом Темпински – извършител, Максим Чорний – извършител, и Йевен Балков – помагач, умишлено улеснил извършването на опит за убийство на Алексей Петров. Той е набавил пари, организирал следенето и дал съвети, като на 29.10.2015 г. в гр. София извършителите произвели изстрели с два гранатометa към лек автомобил, в който пътували Алексей Петров и негов спътник. Автомобилът бил брониран и снарядите не проникнали в него.

ВСИЧКО ЗА ПОКАЗНОТО УБИЙСТВО ЧЕТЕТЕ ТУК

ВСИЧКО ЗА ПОКАЗНОТО УБИЙСТВО ЧЕТЕТЕ ТУК

ВСИЧКО ЗА ПОКАЗНОТО УБИЙСТВО ЧЕТЕТЕ ТУК

 

Източник Nova.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *