ОТВОРЕТЕ СИ ПРОЗОРЦИТЕ, ДАМИ И ГОСПОДА!

ОТВОРЕТЕ СИ ПРОЗОРЦИТЕ, ДАМИ И ГОСПОДА!

Тая история с фашисткокомунистическата заповед софиянци да не си отварят прозорците, докато някаква американска делегация се разкарва по улиците на столицата, не ми напуска ума. А разлепените по входовете на софийските жилищни блокове листовки с гаулайтерския текст ме връщат във времената на ленинските съботници и бригадите на съкооператорите.
Малко време съм пребивавал в разни европейски столици, но такава практика не съм забелязвал. Явно, шансът ми не е бил на моя страна, за да видя как общинските и държавните власти предупреждават гражданите да си затварят прозорците поради посещението на някой световен лидер.
Някога бях свидетел на десетки посещения на Брежнев и други комунистически босове от СИВ и Варшавския договор. Не ни предупреждаваха за прозорците, терасите и балконите. Държавните и партийните делегации си дефилираха необозпокоявани по столичните булеварди. Може и да е имало снайперисти по покривите, но никой не знаеше за това и по тая причина темата „Сигурност“ просто не се обсъждаше.
Сега времената са други. А и хората, май, са други. Народите луднаха в параноята си и са в състояние да се подложат на всякакви унижения и ограничения на правата си в името на реални, измислени или провокирани опасности.
През всичкото това време се раждат деца. И растат в тия идиотски декори. А родителите им обясняват, че така трябва и че това е правилно. Светът се превърна в едно много ненормално за живеене място. И нашите управници са възторженици привърженици на всеобщата идиотия.
Не живея в София от години. Но ако живеех, щях да си отворя прозорците и утре, и в други ден. Никой няма право и не може да ми забрани да си отворя МОИТЕ прозорци.
Ще махна и завесите, та да им е по-удобно и по-лесно на снайперистите.
Майната ви, господа и другари управници!Любо КОЛЬОВСКИ
Колаж: Фейсбук

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *