ОТКАЗВАМ СЕ ОТ ГЛАСА СИ „ЗА“ ПО ВЪПРОСИТЕ ЗАДАДЕНИ НА РЕФЕРЕНДУМА – В БЪЛГАРИЯ ТРЯБВА ДА СЕ ЛЕГИТИМИРА ЗАКОННОСТТА

ОТКАЗВАМ СЕ ОТ ГЛАСА СИ „ЗА“ ПО ВЪПРОСИТЕ ЗАДАДЕНИ НА РЕФЕРЕНДУМА – В БЪЛГАРИЯ ТРЯБВА ДА СЕ ЛЕГИТИМИРА ЗАКОННОСТТА

ОТКАЗВАМ СЕ ОТ ГЛАСА СИ „ЗА“ ПО ВЪПРОСИТЕ ЗАДАДЕНИ НА РЕФЕРЕНДУМА
До
ДО ВСИЧКИ ПОЛИТИЧЕСКИ СИЛИ – В ПАРЛАМЕНТА И ИЗВЪН ПАРЛАМЕНТА
Копие: Инициативен комитет на „Шоуто на Слави“
УВАЖАЕМИ ГОСПОЖИ И ГОСПОДА ПОЛИТИЦИ,
УВАЖАЕМИ ГОСПОДА ВНОСИТЕЛИ,
Днес, след вчерашните поредни изявления на лидера на ГЕРБ по повод резултатите от проведения референдум, публично заявявам, че се отказвам от дадения глас „ЗА“ на зададените на 06.11.2016 година въпроси.
Реализирам това свое право публично, тъй като друга форма на отказ няма. Давам си сметка, че крайните привърженици на резултатите от референдума могат да оспорят това мое право с твърдението, че няма доказателство как съм гласувал. Така е. Но и те нямат доказателство за обратното. При тази ситуация е на лице „дума“ срещу „дума“.
Реализирам това свое лично право, тъй като се чувствам въведен в заблуждение относно заблудата, реализирана лично от Бойко Борисов публично, че ако загуби тези избори (избора за президент) ще подаде оставка. Това изявление, направено преди първия тур на президентските избори, бе в основата на взетото от мен решение не само да гласувам по въпросите зададени в референдума „ЗА“, но и да агитирам, да обяснявам колко е важно това.
Днес категорично заявявам, че политическа партия ГЕРБ в комбинация с другите парламентарни партии по повод референдума излъгаха всички. Основанията ми за това са следните:
 Взеха решение референдума по толкова важен въпрос да се проведе в деня на избора за президент с лъжливия мотив, че спестяват пари. Тези прахосници излъгаха народа, защото по друг начин нямаха лостове да го накарат да гласува по въпроси на референдум;
 Реализираха пълно информационно затъмнение относно последиците от получаването на положителен резултат от въпросите. Всички знаем, че депутатите можеха да променят въпросите, като дадат и алтернативен въпрос, но в онзи момент на допускане, те са мислели единствено за себе си и собствените си кампании. Нямаше реакция дори и от малките партии, за които положителния резултат би бил фатален.
Всичко това, днес изглежда ЗЛОВЕЩО. Зловещо по отношение на нас, чийто начин на живот зависи от управляващите – парламент и правителства. И които, продължават все още да ни заблуждават, че може да има промяна. Фактите са на лице:
 Законът е казал – и един глас да не достига, решението е ясно. Другото е имитация на законност.
 Вносителите са само инициатори за референдум. Те не са нито реализатори, нито ползватели. И няма нужда да претендират за повече от законното си право да внесат искане.
 Вносителите на 05.12.2016 година реализираха среща с главния прокурор по претенциите си относно референдума. Защо? В момента на тази среща, те са страна по висящ съдебен спор срещу Решение №3999 – НР от 11.11.2016г. на ЦИК, с което резултата от референдума няма задължителен характер;
 В момента на тази среща, поискана от Слави Трифонов и Инициативен комитет с главния прокурор е на лице Определение № 12659 от 23.11.2016 г. на Върховния административен съд на Република България – Четвърто отделение, тричленен състав, с което съдът е оставил без разглеждане жалбата на Инициативния комитет, което е обжалвано и реализираната среща е ден преди подаване на жалбата във ВАС.
 Днес, 18.12.2016 година е факт и Определение № 13418 от 08.12.2016 на Върховния административен съд на Република България – Петчленен състав – I колегия, с което е оставено в сила Определение № 12659 от 23.11.2016г., т.е. Решението на ЦИК е в сила и резултата от референдума НЯМА ЗАДЪЛЖИТЕЛЕН ХАРАКТЕР!
Посочените от мен факти показват, че:
 Инициаторите са се опитали с извън процесуални средства да предрешават съдебен спор. Ако не е така, защо срещата е на 05.12.2016 година. Ако не е така, защо в този наситен с медиен интерес ден, никой от инициаторите не каза, че първоинстанционния съд – тричленен състав на Върховния административен съд, е отхвърлил тяхната жалба. Ако това не е така и се е говорило само за нарушения, не са ли те в правото на ВАС да ги реши, а не с намесата на Главен прокурор? Ако са били на лице престъпления, то защо се прави среща, за това е необходимо писмено да се сезира СГП или дори главния прокурор и да се образува проверка и ако наблюдаващия прокурор установи престъпления, да образува досъдебно производство. И едва, когато то приключи с присъди, да се реши, че референдума е проведен при наличие на престъпления. Сегашната ситуация показва само, че МОДЕЛЪТ НА НАМЕСА В СЪДЕБНАТА СИСТЕМА Е НАЛИЧЕН И ПО ТОЗИ СЛУЧАЙ. Съдът, дори и Върховен, няма значение.
 Защо нашите избраници в Парламента, вкл. и ГЕРБ, гласуваха размер на субсидиите различен от гласуването на хората /пак повтарям – няма значение недостигането на гласове, дали е един, хиляда, десет хиляди или 100 хиляди – законният резултат е един и същ/. Двойният аршин е на сцената.
 Защо всички мълчите за произнасянето на Върховния административен съд – и тричленен, и петчленен състав. Аз, обикновеният човек, може да не знам, но Вие господа, които сте юристи, които имате юридически съветници, които разполагате с правни комисии или правни управления. Защо вие мълчите? Защо всъщност криете резултатите от обществото?
Няма нужда от вашите отговори. Всеки, който се допре до тази информация, знае защо. За да няма правила /тогава сте най-силни/, за да се ползвате като политици /едните срещу другите/, за да покажете ОТНОВО на съдебната система, на съдиите, че всичко се решава във вашите кабинети, за да ни покажете на нас ИЗБИРАТЕЛИТЕ, че каквото и да кажем, вие ще го реализирате само през вашия поглед и интереси.
Днес е законно установено, че Референдумът е завършил с резултат, който няма задължителен характер.
И за да не се спекулира с това какво е казал народа, аз Ви заявявам, че се отказвам от дадения от мен глас „ЗА“ по въпросите на референдума.
Аз настоявам да се зачита нашето мнение и да се започне широка дискусия, а не да се трансформират и бетонират днешните две големи партии завинаги, с лъжата, че ние сме го поискали.
Не съм юрист, не съм експерт, аз съм просто един гласувал гражданин, който днес се чувства измамен и излъган. Мълчанието на разбиращите от тази материя е стряскащо. Надявам се, дори и под формата на обратна реакция, да започне да се говори за това, което се случва. Да се говори за това, че Борисов ОТНОВО нарежда на депутатите да си отменят коледната ваканция и за да приемат мажоритарния вот, защото Той така иска. Отново да показва, че сме Премиерска, а не парламентарна република.Любомир КОЛЬОВСКИ, гражданин и избирателАнгел Гаджев: Инициативен комитет „Гражданско общество срещу привилегиите на партиите“, регистриран с решение на ЦИК № 3615 / 26.09.2016 г. на извънредно заседание днес, неделя, 18.12.2016 г. взе решение да подкрепи апела на г-н Любомир Кольовски, защото в България е нужно да се легитимира законността. Това е единственият начин държавата да скъса с порочните практики на управление, на които сме свидетели през целия този непочтен, корумпиран, престъпен, мафиотски преход. Стига вече! Омръзнахте ни!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *