ОТРОВАТА ГЕРБ

ОТРОВАТА ГЕРБ

Проектозакон за мажоритарен вот в последните пет работни дни на парламента?
Тази вече Цветан Цветанов обяви по БНТ, че в четвъртък ГЕРБ ще внесе свой проект на закон за мажоритарна избирателна система. Същото по една друга телевизия обяви и Данаил Кирилов – председател на правната комисия.
Изплаших се, откровено. Изплаших се от явния, чудовищно нескрит цинизъм в поведението на тези двама лидери на ГЕРБ. Изплаших се от демонстрацията на безпардонно незачитане на елементарните правила на политическата сцена, изплаших се от новите окраски на ХАМЕЛЕОНА-ГЕРБ. Тезата, няма значение какво мисля аз /политикът/, а какво мисли народът, в устата на Цветан Цветанов припомня отровата на ароматния английски чай от Средновековието и днес тази отрова е предназначена за нас, управляваните.
Защото и Цветанов, и Крилов заявиха, че няма значение какво мислят те, важно е да угодят на онези 2 милиона и малко…, въпреки, че резултатът може да е обратен. Да му мислят тези, които са поискали, а не тези, които ще го реализират.Да завъртиш на 180 градуса значението на политиката и управление си е зловещо майсторство. Да продължиш да искаш да управляваш с действия, които вредят на народа, на нацията, си е чиста проба геноцид. Който издържи на токова управление, ще живее.
Спомням си как сериозни политици в близкото минало обясняваха, че задачата на политика е да убеди своите избиратели в правилното поведение, че задачата на отговорните политици е да вземат решения, които са за добро, а не за да се харесат.Днес, в нашата България, най-голямата политическа сила, за да са си себе си, за да гарантира собствените си лидери, за да остане на политическата трапеза още малко, предприе действия, от които ползата е само за нея.
Забелязахте ли ехидната препратка на Цветанов по отношение на най-сложния въпрос в едни мажоритарни избори – районирането. Ами да го направи новия президент Радев. Полицейски хватки, полицейски постановки, активни милиционерски мероприятия. Това е не само Цветанов. Това е ГЕРБ. Да изядат само лъжицата с мед, а другото, да го сърбат останалите, и най-вече Радев. Поредния кретенски сценарий.
А полицейската бомба? Тя не е сложна дори и за моя неполицейски мозък.
ГЕРБ: Народът иска и ние изпълняваме. Ето в четвъртък (пет работни дни преди края на този парламентът) внасяме законопроект за мажритерен вот. И какво му пречи на президента да удължи работата на това народно събрание за приемане на този законопроект? Това според Крилов са някакви 20 дни, трябва време до февруари.
Какво, като има конституция. Генерал Радев трябва да заприлича на ГЕРБ и да я наруши, така ще бъде в полза на ГЕРБ, а един журналист нарече този евентуален ход на генерала като жест към падналите на изборите…
Жалка картинка на недорасли, алчни и злобни ченгета. Не стига това, ами и
Кирилов най-нагло лъже. Той каза, че утре на извънредното заседание на правна комисия ще се обсъди и резултата от референдума и подчерта, че до момента Народното събрание не е получило резултатите от референдума от ЦИК, тъй като то се обжалва. И това е твърдение на юрист, на председател на правната комисия! Ами, ако този въпрос бе важен за вас, да бяхте си поискали решението от вашата ЦИК. Ами, ако това беше важен въпрос, щяхте да следите произнасянето на тричленния и петчленния състав на ВАС и да видите решенията на сайта на Върховен административен съд още на следващия ден, от работното си място, от кабинета си. Но няма как да се случи. Лъжата се е превърнала във второто аз на всяка персона от ГЕРБ. Лъжите, с които ГЕРБ все още управляват, водят държавата от катастрофа в катастрофа, от трагедия към поредно унижение.
Днес не можа да се разбере дали ГЕРБ реализират метаморфозата на Слави от шоумен в политик или дали проектът на Слави е проектиран от ГЕРБ, което всъщност няма значение. По важно е, че връзката между двете е безспорна и много тясна.
Днес стана ясно едно. ГЕРБ ще пожертва всеки и всичко, стига да остане още малко на власт. Защото това е единственият резултат, който се преследва от тези последни действия на парлементаристите му.
Надеждата е само една. Генерал Радев да спази буквата на Конституцията без да дава право никому за тълкуване или коментар. До сега не е показал, че може да изневери на закона. Дано да не се лъжем.Любо КОЛЬОВСКИ

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *