От трън, та на ГЕРБ

От трън, та на ГЕРБ

Ако БСП си има запазена марка с падането на власт при затворени банки и псевдосоциални мерки, то в полицейските си акции пипаше внимателно – толкова, че Петко Петков от Лясковец да е по-подготвен от баретите, които влизат в дома му.
Какво се случва обаче, след оставката на правителството, излъчено от БСП? Ваньо Танов е шеф на Агенция „Митници“, Лазар Лазаров – на Агенция „Пътна инфраструктура“, Милка Гечева пак става шеф на ДНСК, намериха се пари за строителството на пътища, а възрастна двойка се оказа с потрошено жилище след спецакция по погрешка. Ако в последните дни отвсякъде не ни заливаше информация за състава на служебния кабинет, вероятно щяхме да си помислим, че сме с редовния на ГЕРБ – там горе-долу така изглеждаха нещата.
Да. Определено служебното правителство не действа реваншистки. Просто е машина на времето, която ни кара да си спомним периода от преди година и половина, когато една партия беше на власт, а нейният лидер водеше тайни телефонни разговори за бира. Когато вътрешният министър обявяваше гръмко акции, в които хора в София или Кърджали се оказваха легнали на земята и с белезници, а после някои и не получаваха извинения.
Преди официално да бъде подадена оставката на кабинета „Орешарски“, непрекъснато се повтаряше, че служебното правителство ще направи плавен преход към следващото с редовно избрано Народно събрание. Е, преходът не е толкова плавен, но е достатъчен, за да си спомним накъде сме тръгнали./Златина Димитрова, www.webcafe.bg
А накъде сме тръгнали и какво очаква България и българите, ако ГЕРБ „спечелят“ 121 места в следващия парламент и съставят самостоятелно правителство, ни осветли в предаването „Денят започва“ по БНТ самият лидер на ГЕРБ Бойко Борисов: „България ще влезе в толкова тежък свредел на нестабилност, че няма да има какво да ядем, не да строим магистрали, не да строим мостове и зали, няма да има какво да яде.“zadkulisite.com

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *