От Red Bull учат Макс Верстапен да „дрифти“ (ВИДЕО)

От Red Bull учат Макс Верстапен да „дрифти“ (ВИДЕО) - 1

От Red Bull учат Макс Верстапен да „дрифти“ (ВИДЕО)

Двукратният световен шампион от Formula 1 – Макс Верстапен трябваше да се изправи срещу инстинктите си в ново рекламно видео на Red Bull. Пилотът седна зад волана на специално подготвена за дрифт Mazda RX-7, заедно с Майк Уидет, познат още и като Лудият Майк. „Обичам да откривам нови дисциплини, за да изпробвам уменията си по друг начин и да се уча от най-добрите“, каза двукратният световен шампион.

Уиддет казва, че никога не е позволявал на друг пилот да седне зад волана на неговия автомобил, преди да го повери на Верстапен. Във видеото се вижда как той го е учи да овладява различни фигури – от въртенето в кръг, което е познато на холандеца от F1, до взимането на завоите с дрифт.

Последният тест се състоеше в това Макс да се „поздрави“ с картонена версия на Кристиан Хорнер, шефа на Верстапен във Ф1, с уголемени за случая ръце, които пилотът трябваше да удари със задната част на Mazda-та.

„Беше лудост да се науча да дрифтя, не знаех какво да очаквам“, призна Верстапен. „Мисля, че никога не съм бил толкова нервен през последните две години, защото това не е начин на шофиране, който е естествен за мен. Чувствах се така, сякаш отново съм на 16 години и скачам във F1 за първи път!“

„Веднага щом двигателят заработи и започнах да дрифтя с пързалящи се колела, намерих естествена среда, като открих границите на автомобила, както правя във F1. Усетих същия прилив на адреналин и инстинктът ми взе връх.“

 

Източник Fakti.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *