Очаква ли се от мен да напиша „Аз съм Бойко Борисов“, ако не дай си, Боже, нещо подобно се случи с него!

Очаква ли се от мен да напиша „Аз съм Бойко Борисов“, ако не дай си, Боже, нещо подобно се случи с него!

След атентата в Париж, хронологично изпитах следните чувства, но установих, че те не са политически коректни.Разнообразни политкоректни екстремисти обясниха какво е правилното чувство и правилното говорене по темата.
1. Искам мъст за жертвите. Първо, защото са хора, второ, защото са европейци, трето, защото са французи и са си били у дома! Бих участвала и подкрепила наказание не само за извършителите, но и крайни мерки, с които да стане ясно, че моята цивилизация няма да търпи никой от нас да бъде колен, рязан, взривяван и убиван в името на нечии Бог или в името на нечии финансови интереси, или в името на нечие виждане по въпроса аз как трябва да живея.
2. Искането ми се основава на факта, че аз се чувствам застрашена, смятам, че начинът ми на живот, моралните ми ценности, моят дом, моите хора, моят свят са заплашени и нямам никакво намерение да туширам тези чувства в името на измислената от някой политическа коректност.
3. Категорично не одобрявам творчеството на убитите. Нито сега, нито преди. И в бъдеще пак няма да одобрявам атеистичната агресивна простащина. Не се отъждествявам с нея. Така и не разбрах кога тя се превърна в „слово“, което се налага да защитавам. Също така няма как да приема за пророк всеки, който е решил, че е журналист и пише или говори „истини от първа инстанция“ за пари или по поръчка. Освен това, точно това „слово“ е бизнеса на убитите. Те се подиграват за пари. И не мога и не искам да напиша аз съм карикатуриста, който изобразява Христос, Мохамед, Папата и мн. др. подигравателно, за да засвидетелствам принципното си несъгласие с неговото убийство.
Очаква ли се от мен да напиша „Аз съм Бойко Борисов“, ако не дай си, Боже, нещо подобно се случи с него!Елеонора Калчева
Колаж: Иво Ангелов, СВОБОДЕН ЧОВЕК

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *