Още разкрития след новата експертиза на Дебора: След 6 месеца състоянието ѝ ще бъде прегледано отново

Още разкрития след новата експертиза на Дебора: След 6 месеца състоянието ѝ ще бъде прегледано отново

6 месеца след нападението над Дебора, съдебно-медицинска експертиза трябва да установи как върви възстановяването ѝ.

Това препоръчват съдебните медици от Пловдив, които изготвиха новото изследване на момичето, станало жертва на зверство, завършило с 400 шева. Единствено bTV разполага с написаното в документа.

В новата експертиза част от нараняванията на Дебора са определени като средна телесна повреда. Съдебните медици са записали, че черепно-мозъчната травма е довела до разстройство на здравето на момичето и е имало временна опасност за живота й.

Очаква се утре новата съдебно-медицинска експертиза да бъде предадена на страните по разследването.

Ние се свързахме с адвоката на обвиняемия Георги Георгиев Петко Кънев. Пред bTV той обясни, че е разбрал от медиите за резултатите от експертизата. Не е запознат с документа.

„Колегите от петорната експертиза, предполагам, че разполагат и са им предоставени именно всички събрани от разследващите органи резултати от медицински изследвания. И в други случаи е имало подобно развитие на нещата – първоначално да бъдат установени едни медико-биологични характеристики на уврежданията, а в последствие да бъдат досъбрани данни и заключението на по-разширена експертиза, в случая както е комисионна, да даде други изводи“, коментира доц. Александър Апостолов, който е председател на българското дружество по съдебна медицина.

 

Източник Btvnovinite.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *