Пазарна икономика! Индия купува нефт от всеки, който предложи най-ниските възможни цени

Пазарна икономика! Индия купува нефт от всеки, който предложи най-ниските възможни цени - 1

Пазарна икономика! Индия купува нефт от всеки, който предложи най-ниските възможни цени

Индия ще купува петрол от всички източници, които го предлагат на „най-ниските възможни цени“. Това каза министърът на петрола и природния газ в страната Хардип Сингх Пури, съобщава „Ройтерс“.

В момента Русия е най-големият доставчик на петрол за Индия. Страната се възползва от намалените цени, на които Москва предлага ресурса откакто Западът наложи ограниченията заради войната в Украйна.

„Прозрачни сме, че ще купуваме петрол от където и да можем да го вземем, стига да бъде доставен до нашия пункт за внос в нашите пристанища на възможно най-ниската цена“, каза министърът на петрола Хардип Синг Пури пред индийският телевизионен канал ET Now.

Индия е третият по големина вносител и потребител на петрол в света. Страната получава повече от 80% от своя петрол от чужбина.

На въпрос относно търговията с рупии с Обединените арабски емирства, министърът каза, че транзакциите в петролния сектор са минимални. Припомняме, че двете страни се споразумяха да улеснят търговията в рупии вместо в долари през юли.

„Имаме споразумение рупия-дирхам с Емирствата, но транзакциите в петролния сектор са много минимални“, каза Хардип Сингх Пури.

 

Източник Fakti.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *