Палатките пред Паметника на Съветската армия – под засилена полицейска охрана

Палатките пред Паметника на Съветската армия – под засилена полицейска охрана

Палатките пред Паметника на Съветската армия остават под засилена охрана. Това заявиха от партия „Възраждане“, след като монументът беше нападнат от футболни фенове.

Четиримата задържани вече са освободени, образувани са 2 досъдебни производства за нападението, научи bTV.

Представители на „Възраждане“ са се срещнали с министъра на вътрешните работи, който е уверил, че полицейското присъствие при паметника ще бъде засилено. От партията са категорични, че остават да пазят монумента.

„Виждаме, че има напрежение от едната и от другата страна, но нека не допускаме насилието да бъде инструмента, с който този въпрос да бъде решен. Има си законови процедури“, каза Деян Николов, депутата от „Възраждане“.

Според партията феновете са били организирани и изпратени.

„Щом са дошли с голям транспарант „Демонтаж“ това е било организирано. Никой не отива на футболен мач, след това да дойде тук“, посочи Николов.

След като вчера от Националния клуб на привържениците на „Левски“ се обърнаха към лидера на партията „Възраждане“ с предупреждение, че да бъдат наричани еничари не е полезно за политическата му кариера и за здравето, днес от политическата сила коментираха така:

„Това е директна заплаха към председателя на третата по големина политическа партия в България. Аз не искам да слагаме под общ знаменател всички фенове на „Левски“, защото от вчера до днес сме получили стотици съобщения, в които привърженици на отбора се разграничават от действията на тези 20 или 30 човека“, каза още Деян Николов.

Вече е започнало повторно възстановяване на счупената плоча.

 

Източник Btvnovinite.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *