ПАНИКА СЛЕД РАЗКРИТИЕТО НА „АФЕРА” ЗА АРЕСТА НА /ЕКС/СЪДРУЖНИЧКА НА РУМЯНА БЪЧВАРОВА. БЪЧВАРОВА ВЛЕЗЕ В ОБЯСНИТЕЛЕН РЕЖИМ

ПАНИКА СЛЕД РАЗКРИТИЕТО НА „АФЕРА” ЗА АРЕСТА НА /ЕКС/СЪДРУЖНИЧКА НА РУМЯНА БЪЧВАРОВА. БЪЧВАРОВА ВЛЕЗЕ В ОБЯСНИТЕЛЕН РЕЖИМ

След разкритието на АФЕРА, че съдружничка на члена на Изпълнителната комисия на ГЕРБ и ексшеф на кабинета на Бойко Борисов Румяна Бъчварова – Цветелина Стоянова, е била задържана от ДАНС при акция за трафик на хора, но това бе УМИШЛЕНО ПРЕМЪЛЧАНО ОТ ДАНС, в редиците на ГЕРБ настъпи истинска паника и истерия, а Румяна Бъчварова влезе в обяснителен режим.
Пред Агенция БГНЕС Бъчварова се обяснява:
„Моите впечатления от Цветелина Стоянова са, че това е човек, който се е отдал да помага на децата. Първо, искам да заяви, че от 5 години не съм в това съдружие. Това може да се установи от регистрите. /бел. на АФЕРА: Това АФЕРА написа в публикацията си, като надлежно описахме близката връзка на Бъчварова и Стоянова като създатели на „Маркет Линкс”, впоследствие излизането на Бъчварова от фирмата, заради това, че стана шеф на кабинета на Борисов и продажбата на дяловото си участие пак на Цветелина Стоянова/.
Познавам Цветелина. Това, което знам е, че основните обвинения не са доказани и е променена мярката. /Бел. на АФЕРА: А откъде Бъчварова знае, че „основните обвинения не са доказани” и това означава ли, че на нея и на Борисов ДАНС и прокуратурата дават отчет за разследването, вместо да го укриват от обществото, криейки имената на задържаните по акцията?!/
Лично мога да кажа, че тя е човек, който е настроен изключително да помага. Цветелина има осиновено дете, помага на децата от дом във Враца. Това знам от край време.
Тече процес. Надявам се, че тя ще може да докаже, че тези обвинения са неоснователни, защото на мен ми изглеждат нелепи. Вярвам, че ще успее да го направи. Мисля, че има нещо, което е минало границата, но това остава вече в нейни ръце. Това е част не от бизнеса, а от личния й живот.Съжалявам, че така се случва. Моите впечатления са, че това е един човек, който изключително се е отдал да помага и основно работи с проблеми на ромските деца и иска да им помага“.Иначе по случая е известно, че: при операция на ДАНС е разбита организирана престъпна група, извършвала продажба на новородени деца. Тя е проведена на 30 юли 2014 на територията на София и страната. Агентите на ДАНС са задържали три жени, сред които и адвокатка. Според прокуратурата те са създали група за трафик на новородени, действала от септември 2013 до юли 2014 г. Начело била Цветелина Стоянова, която се занимавала с благотворителност и подслонявала самотни момичета, докато са бременни.
Начело на групата стои Цветелина Стоянова, която е дългогодишен съдружник на Румяна Бъчварова – началник на политически кабинет на Бойко Борисов и член на ръководството на партия ГЕРБ. Двете дами създават на 22 октомври 2001 г. фирмата „Маркет Линкс“ с предмет на дейност: пазарни, социални и политически изследвания, консултации, маркетинг, промоции, както и всякаква друга търговска дейност, незабранена от закона.
След идването на власт на ГЕРБ Румяна Бъчварова заличава участието си във фирмата, а на 19 октомври 2010 година прехвърля дяловото си участие в „Маркет Линкс“. В интервю за вестник „Новинар“ през 2009 г., когато става началник на кабинета на Борисов в Министерски съвет, тя споделя: „Убедена съм, че „Маркет Линкс“ има добро бъдеще. Заедно с Цветелина Стоянова успяхме да изградим един много силен екип. Агенцията стана популярна благодарение на проучванията на общественото мнение“.
Към настоящия момент официални съдружници в „Маркет Линкс“ са Цветелина Стоянова, Красияна Стоянова и Добромир Живков. Седалището на агенцията е на улица „Богдановец“ №20, етаж 3. Цветелина Стоянова е посочена също така като управляващ директор в „Маркет Линкс“, показва справка на официалната страница на агенцията.
Бизнесдамата развива и благотворителна дейност. Тя е консултант на Сдружението „Надежда за нас“, което е финансирано по Норвежкия финансов механизъм, т.е. от норвежката държава. Офисът на Сдружението, посочен на сайта, съвпада с адреса на социологическа агенция „Маркет линкс“ на ул. „Ангел Кънчев“ 5.
Разследването установява, че групата е набирала и склонявала бременни жени с нисък социален статус или в неравностойно положение. Организаторите са им предлагали пари, за да продадат децата си на богати бездетни семейства от страната и чужбина. Те предварително са осигурявали „клиентите“ и са „полагали грижи“ за майките. Жените са поставяни под контрол и обгрижване до момента на раждането на бебетата. Това е ставало в детска градина в столицата, в близост до Военно-медицинска академия.
Името на детската градина е „Веселата къща“, разположена на улица „Богдановец“ №20, етаж 3, на чийто адрес през 2001 г. Румяна Бъчварова и Цветелина Стоянова регистрират „Маркет Линкс“.
Млада жена, родила първото си дете през септември м. г., съобщила на тел. 112 под чуждо име, че се планира търговия с бебе. Тя твърдяла, че новородено момиче ще бъде продадено на българско семейство, съобщава вестник „24 часа“.
Виктория обяснила, че детето е на нейна приятелка, проститутка на северната тангента на околовръстното шосе. Агентите на ДАНС атакуват детската градина в края на юли. В сградата те заварили освен родилката и още едно бременно момиче. След това правоохранителните органи арестували трите жени, включително и Цветелина Стоянова.
Виктория казала пред разследващите, че приятелката Христина току-що е родила, но живеела в къщата на Стоянова от няколко месеца. До февруари Христина проституирала, но спряла да работи и отишла при бизнесдамата. Самата Виктория също живяла там, докато била бременна, защото майка я изгонила. Сходна била и участта на приятелката Христина.
През юли Христина родила и семейство от София поискало да направи непълно осиновяване на дъщеричката. Започнало дело в Софийския градски съд, което обаче било прекратено.
Свидетели твърдели пред разследващите, че били чували, че Стоянова взема по 5000-6000 лв. от семейство за дете.
По време на делото за мярката за неотклонение в спецсъда тя отрече. Бизнесдамата обясни, че се грижи за изпаднали момичета от чисто хуманни подбуди. Специализираният съд пусна Стоянова на свобода срещу подписка.Afera.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *