Пари по роднински си раздават в община на ГЕРБ. Зам.- кмет се прави на социално слаб, пак проси пари за сина си

Пари по роднински си раздават в община на ГЕРБ. Зам.- кмет се прави на социално слаб, пак проси пари за сина си

Пари по роднински си раздават в община Поморие. Заместник-кметът Илия Джингов иска финансов стимул за сина си от общинския кмет Иван Алексиев, който му е братовчед. Илия Джингов очаква общинските съветници да гласуват на заседанието в края на април финансов стимул за сина му Георги Джингов. Искането по т.51 ОС-61/23.01.2014г. е включено в дневния ред на местния парламент, доминиран от ГЕРБ и патерицата му РЗС. От публикацията на сайта на Община Поморие не става ясно какви пари проси пак за сина си Илия Джингов
С решение №392 от 08.11.2012г. синът на зам.-кметът Илия Джингов получава стипендия по програма за подпомагане на даровити деца. А отделно Община Поморие субсидира спортни клубове, ветроходна регата и спортни дейности, по отделни пера. Синът на Илия Джингов, Георги Джингов, се занимава с ветроходство и по изброените пера получава най-много пари по точкова система. Ресорите за периметъра на действие на заместник-кмета Илия Джингов са: образование, култура, туризъм, здравеопазване, трудова заетост и СПОРТНИ ДЕЙНОСТИ.Щом един заместник-кмет е социално слаб, какво остава за социално слабите с даровити деца?!
Общинският кмет Иван Алексиев и зам.-кметът Илия Джингов са братовчеди. И не за първи път делят общински пари по роднински. Самопредложиха се за коледен бонус, гласуван от съветниците на ГЕРБ. За какви заслуги – не стана ясно.
„Компетенциите“ на Илия Джингов направиха Поморие за смях пред гости и участници в Международен форум. Недоучилият Джингов „детронира“ японския император и обяви страната на изгряващото слънце за република. Пред КУЛТУРНИЯ АТАШЕ на японския посланик в България. Друг въпрос е, че едва ли на заместник-кмета Илия Джингов, за когото не е известно дали има диплома от Национална спортна академия или е завършил само семестриално, биха били поверени толкова много ресори, ако не беше братовчед на кмета от ГЕРБ в Поморие Иван Алексиев.
Освен това, в списъка на Сметната палата за несъответствия, които са констатирани при проверката на декларациите, подадени в публичния регистър през 2013 г. от лицата, заемащи висши държавни длъжности по Закона за публичност на имуществото на лицата, заемащи висши държавни и други длъжности, присъства и Илия Джингов. Заместник-кметът на Поморие Илия Георгиев Джингов е „пропуснал“ да декларира данни за съпругата си – притежавани дялове в „ДЖИ ПОРТ“ ЕООД, гр. Поморие. „Социално слабият“ братовчед на кмета е насочил мерника си за точене на пари и другаде
Той иска по 3 хиляди лева от три поморийки, които протестираха законно пред Община Поморие. Представете си, Илия Джингов бил много обиден от скандиранията на протестиращите жени, защото тогава на посещение в Поморие била делегация от Турция. И какво са разбрали гостите от Турция от „скандиранията“, след като не знаят български език?!
Обиденият зам.-кмет не се припознава с продавач на плодове и зеленчуци. Обаче, преди да стане заместник-кмет, Илия Джингов дълги години продаваше плодове и зеленчуци в частния си магазин. Забележете!!!
В частната тъжба до Районен съд – Поморие, Илия Джингов обяснява от какво още е засегнат.
„…при влизане и излизане от Административната сграда към Центъра за административно обслужване и трите в момента, в който ме видеха, започваха едновременно да скандират – „Илия Джингов кмет халтура, продавач на зеленчук, марш оттук. Назначен си в общината като братчет от родата.“
Тези скандирания се отправяха към мен в присъствието на много граждани, туристи и колеги, а дори и при посещение на делегация от Република Турция на 09.09.2013г.
Казаното в мое присъствие и описаните по-горе изрази са унизителни за честта и дейността ми, защото с оглед установените в обществото морални норми ме охарактеризират отрицателно.
…Това обстоятелство е причината за още по-драстичното засягане на честта и достойнството ми…
…ми причиниха и психически стрес за продължителен период от време, душевна болка и страдание…
За обезвредата им предявявам и моля да приемете за съвместно разглеждане в хода на наказателното производство граждански иск в размер на 3 000 / три хиляди/ лева, ведно със следващите се по закон лихви.“Горкият Илия Джингов, заместник-кмет в Община Поморие, назначен от братовчед си Иван Алексиев от ГЕРБ! Как да не го съжалиш?! Излиза, че единственият начин, по който лекува „душевната болка и психическия стрес на засегнатите си чест и достойнство“, е получаването на пари.
Може би това обяснява перманентното просене на пари от Община Поморие за сина му. Какво ли ще стане, ако всички родители на даровити деца в Поморие зареват. Защото те са много, по всички краища на света. И са далеч по-известни. Няма лошо да се търси финансова помощ, но някак не върви, когато си заместник-кмет в герберска община, а кметът ти е братовчед.ТЕМА С ПРОДЪЛЖЕНИЕЗАД КУЛИСИТЕ.coм

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *