ПАРОДИЯТА – ПРАВИТЕЛСТВО

ПАРОДИЯТА – ПРАВИТЕЛСТВО

Българският премиер, финансовият министър Владислав Горанов и министърката на регионалното развитие и благоустройството Лиляна Павлова вдигнаха цял хеликоптер във въздуха на разходка за една лентичка.
Лентичката беше в Разград. От онези, дето Бойко Борисов ги тъпчел с шепи в джоба си, понеже ей на – „много“ строял. И какво откриха там?
Една жалка трибуна – сектор „Б“ на местния стадион на „Лудогорец“. Капацитетът на спортния обект е 12 000 места, а на въпросната трибуна, която откри правителството – 2 355. Само 2 355!!!
Общата стойност на реконструкцията на стадиона е 20 млн. (прогнозна), като финансирането е по европейски програми и досега 5 млн. са дадени от кабинетът. Парите са сериозни! (и далеч над реалните нужди).Но събитието е пародия!
Трима министри хвърчат като на пожар с хеликоптер, за да режат лентичка заради две хиляди монтирани пластмасови седалки и една козирка над тях от пластмаса, калкулирани за много милиони! Медиите се задъхват от възторг. Народът вместо да освирка този цинизъм – тъпо ръкопляска.
Няма по-ярка илюстрация за онова, което представлява държавата и управлението й. И ние като общество.Григор Лилов

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *