Пенгезов: Цветлин Йовчев ми се обади за донос срещу мен, за да не пусна Хамстера

Пенгезов: Цветлин Йовчев ми се обади за донос срещу мен, за да не пусна Хамстера

Цветлин Йовчев беше шеф на ДАНС, когато ми се обади, че има донос срещу мен за получен подкуп, заяви съдия Веселин Пенгезов по НОВА тв тази сутрин. Целта беше да бъда сплашен точно преди делото срещу Антон Петров – Хамстера, вероятно, за да не бъде пуснат от съда. В такива моменти, когато някой се обажда на магистрати, е редно да бъдат сезирани компетентните органи. Така направих и аз, допълни Пенгезов. А какво се случи – вместо компетентните органи да се занимават с Цветлин Йовчев, в качеството му на шеф на ДАНС, етичната комисия към ВСС започна да разследва мен.
Пенгезов е убеден, че ще спечели битката в съда. Не се е облагодетелствал с европейски средства по проект. И допуска в добре обмисления заговор срещу него да участват Пеевски и Цветлин Йовчев. Пенгезов посъветва репортерите да видят с кого се среща Пеевски и кои милиционери и магистрати се отбиват в дома му.
Председателят на Софийския апелативен съд Веселин Пенгезов е бил призован от Военно-окръжна прокуратура София, за да бъде привлечен като обвиняем. Разследването е за проекта „Интегрирана информационна система за прозрачност във военните съдилища, който се финансира по Оперативна програма „Административен капацитет“. Скандалът за заобикаляне на закона за обществени поръчки от Пенгезов в качеството му на шеф на военно-апелативния съд в София се разрази през 2010 година. Тази седмица магистратът беше призован в новосъздадения специализиран отдел към Софийска градска прокуратура, който се помещава в сградата на ДАНС.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *