Пеп атакува Челси: Щяхме да сме мъртви, ако харчехме като тях

Пеп атакува Челси: Щяхме да сме мъртви, ако харчехме като тях

Пеп атакува Челси: Щяхме да сме мъртви, ако харчехме като тях

Манчестър Сити не е отбор, който е известен с това, че пести пари за селекция, но Челси издигна харченето на съвсем различно ниво след идването на новия си американски собственик Тод Бьоли. Равносметката под негово ръководство вече е 1 милиард евро за нови футболисти, а Пеп Гуардиола не пропусна да коментира случващото се в лондонския клуб.

„Искам да кажа, че ако ние харчехме като тях, вече щяхме да сме мъртви. За Челси е много по-лесно. Не го приемайте като критика, могат да правят, каквото пожелаят, но ако това се случваше при нас, вече със сигурност щяхме да бъдем разследвани сериозно“, заяви мениджърът на шампионите на Англия и Европа, които преди броени дни взеха и Суперкупата на УЕФА.

„Нямаше да седя тук пред вас, ако харчехме коклото Челси изхарчи за последните два трансферни прозореца. Най-малкото вие, медиите, щяхте да ме убиете“, добави още испанецът.

Само за сравнение – откакто Бьоли е собственик на Челси сметката на „сините“ е над милиард евро, докато за същия период Сити са купили играчи на стойност малко над 270 милиона евро.

Реките от пари обаче не са непознати и за „гражданите“, особено откакто през 2008 година бяха закупени от шейх Мансур. В момента срещу Сити има обвинения за 115 нарушения на финансовите правила, така че коментарите на Гуардиола не са съвсем уместни.

През 2020 година Манчестър първоначално бяха изхвърелени за две години от турнирите на УЕФА заради нарушения на Финансовия феърплей, но след обжалване в Арбитражния съд санкцията им бе махната.

 

Източник Dir.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *