Петък 13-ти общински съвет гласува бюджета. Кметът на Бойко Борисов в Поморие иска 30 хиляди за НПО-то, чийто председател е самият той, и 20 хиляди джобни, за да се представя

Петък 13-ти общински съвет гласува бюджета. Кметът на Бойко Борисов в Поморие иска 30 хиляди за НПО-то, чийто председател е самият той, и 20 хиляди джобни, за да се представя

Утре от 9.30 часа започва заседанието на Общински съвет-Поморие за гласуване на Бюджет 2015 г.
В докладната си до местния парламент кметът на Бойко Борисов иска да бъдат приети и следните предложения:
– с 30 хиляди лева на данъкоплатците да бъде подпомогната неправителствената организация, чийто председател е самият той (виж ТУК)
– 20 хиляди за представителни разходи на кмета /Комисионни няма ли??/
– 10 хиляди за представителни разходи на общинските съветници
Без да изпадаме в подробно и изчерпателно изброяване на простотиите от нещото, което е определено от някои хора за проектобюджет, посочваме тези три много важни точки съвсем не случайно. Първо, няма ли конфликт на интереси кметът да иска от общински съвет да бъдат прехвърлени 30 хиляди лева от бюджета на Общината към НПО-то, чийто председател е самият той? Второ, за какво са му на кмета 20 хиляди лева джобни от парите на данъкоплатците, при положение, че може да си пише командировачни и дневни разходи за срещи, на които се появява в качеството си на кмет и представлява Общината? И трето, но не на последно място по важност, общинските съветници от ГЕРБ не изпитват ли поне малко неудобство – гражданите на Поморие да им обезпечават извънградските гуляи, „единичните“ хотелски стаи и такситата, че да си гласуват 10 хиляди лева представителни? Изобщо, какво толкова ще си представят и пред кого?
Мандатът на кликата изтича и за много от тях втори няма да има. С какви ли очи ще се срещат с хората по улиците и ще им казват „Добър ден“?!
ZADKULISITE.COM

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *