Петър Карабоев: Мишената на Васил Божков е бившият премиер Бойко Борисов

Петър Карабоев: Мишената на Васил Божков е бившият премиер Бойко Борисов - 1

Петър Карабоев: Мишената на Васил Божков е бившият премиер Бойко Борисов

Истинската цел на завръщането на Васил Божков е бившият премиер Бойко Борисов. Такова мнение изрази в студиото на Euronews Bulgaria журналистът Петър Карабоев. Той цитира адвоката на бизнесмена, че тяхната мишена са Бойко Борисов и Владислав Горанов.

„Той каза, че са говорили с американците заради двама души – Бойко Борисов и Владислав Горанов. Нашата мишена са двама души, за тях разказваме и искаме да покажем, че с нашия клиент абсолютно незаконно се случи това, това и това“, припомни Карабоев.

Журналистът коментира и интервюто на руския посланик у нас Елеонора Митрофанова за ТАСС, в което тя твърди, че „антируските писания в България са измислици под западно влияние“.

„Интервюто на Митрофанова е заради две неща – „Лукойл“ и Паметника на Съветската армия. Това интервю е дадено, за да подчертае пред руската аудитория какво се случва – макар тя да няма никаква представа от тези теми.

Руската дипломация се превърна в пропагандна машина, която повтаря тезите на Кремъл в чужбина. Според Митрофанова българските власти са нелегитимни. Тя казва – българският народ харесва Русия“, каза Карабоев.

Според него, обявяването на посланик за персона нон грата е много тежко действие, което изисква и ответна мярка. Русия е държава, с която трябва да се случи нещо много важно, за да свалим нивото под присъствие на посланик. Например да се докаже в съда, че руски агенти са опитали да отровят Емилиян Гебрев. Осъждат ги и казват – ето, Русия убива хора на наша територия. Или да се установи по безспорен начин, че някои хора хора са принудени да работят за руските, а не за българските интереси.

 

Източник Fakti.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *