Петър Кичашки: Вдругиден ще горят нещо, с което ще описват българи

Петър Кичашки: Вдругиден ще горят нещо, с което ще описват българи

Безумие!
Това е думата, с която мога да опиша приказките, че видите ли, 46-те мъченици от Одеса са се самоизгорили. Самозапалили са се, за да възтържествува Путин. Самозастреляли са се, за да победи Русия. Хвърлили са се от горящата сграда, за да накажат Киев.
Тази налудничавост много ми напомня на онзи черен анекдот, в който шерифът си язди из прерията и изведнъж вижда един чернокож обесен на дърво, с три ножа в гърба, с 15 огнестрелни рани по тялото. При гледката шерифът въздъхва: „Ех, най-мразя така да се самоубиват!“.
Същата работа с разликата, че сегрегацията в САЩ е блед спомен, най-малкото президентът е чернокож. Докато в Украйна, че и у нас, политиканстващите пишман-експерти, които обикалят телевизиите като грабливи птици да съскат отрова и пропаганда, забравят, че се намираме в Европа, а векът е 21-ви. Демокрацията би следвало да тече в жилите на хората, но уви, в тях все още върлува бесът на нацизма и фашизма.
Гледах тази сутрин разговор по темата по една от телевизиите. Да бърбориш из Фейсбук опорните точки на майдановската хунта в Киев е разбираемо. Не съм съгласен, но ОК, твоя си работа. Я те видели, я не 200-300 човека. Но да се изтъпаниш по национална телевизия, както го направи един от гостите, и да се тупнеш мощно в гърдите, че ти, Ганьо Балкански, си разгадал конспирацията на Русия, ти си имал доказателства, видите ли, за инсценировка в Одеса, ти си готов даже акъл да налееш на Вашингтон и Обама! Ти да видиш! Такива геополитически всичкоразбирачи напъплиха покрай украинската криза, че свят да ти се завие. Че даже излизат из екраните и размахват пръст на Белия дом защо не бил излязъл с позиция. Американците твърдят, че клането е автентично, ти тука, субект тъмен балкански, ти ще им кажеш как ставала работата. Аман!
Първо, клането в Одеса е факт. Факт, факт, факт! Гледайте записите, гледайте снимките. Чуйте ревящите зверове, които скандират „Куфар. Гара. Русия“, които крещят „колоради“ на руснаците. Слава Богу – в ерата на Интернет сме, можете да видите всичко! Можете да видите спускащи се по улуците на горящата сграда хора, които си мислят, че са се спасили от огнения ад, само за да попаднат в лапите на разкъсващите ги животни. Впрочем това „колоради“ толкова много носи дъха на „гниди“, както нацистите са реферирали към евреите, че ми се гади. Толкова е пряк даже и начинът на обиждане на този, който не припознаваш за „свой“, че е отвратително. Отвратително!
Не по-малко зло правят и тези, които сричат всякакви опорни точки с цел да демонстрират някаква принадлежност към „про-европейските“ украинци. Да си готов да оправдаеш зверствата на национал-социалистите от „Десен сектор“, само защото си въобразяваш, че такива като тях могат да преследват някаква различна от човеконенавистна цел. Гледам и едни минаващи за „блогъри“, които се давят в някакви опити за сглабяне на поредност на събитията, която поредност някак да води към извод различен от „абе, нашите си го направиха“. Истината е, че клането е факт и всякакви опити да се внуши, че убитите са инсценирали смъртта си, е тежък, груб и дивашки цинизъм на самовлюбени мегаломани, които отказват да признаят, че конят, на който заложиха в украинската надпревара, носи чул със свастики.
Второ – нацизмът! В Украйна има един тлеещ латентен нацизъм, за който трябва да е наясно всеки, който влиза в дебрите на сложната украинска ситуация. Да, много държави носят кръста на зверствата на нацизма. Мнозина са виновни за тежката мракобесна ситуация в Европа през 30-те и 40-те години на миналия век. Но всеки един от виновниците се извини. По един или по друг начин се извини. Е, Украйна продължава да лъже, да скатава своето участие в нацистките извращения. Такива като „Десен сектор“ и „Свобода“ са преки наследници на бандеровската шайка. Сподвижници на СС дивизията „Галичина“. Преки виновници за избиването на милион човешки същества. Изверги, които са достигнали „висоти“ и „експертност“ в избиването на евреи, поляци и кои ли не. „Висоти“ недостижими и за самите немци. Първо са ги карали да застават над трапа изкопан за масов гроб и са ги разстрелвали така, че да падат сами в дупката и да не се налага да ги носят. После обаче понеже това е отнемало твърде много място в гроба, тъй като труповете са падали хаотично, предците на днешните бойни бригади „про-европейци“ са карали разстрелваните да се подреждат направо в ямата, така че да е „по-подредено“ и да побира повече тела. След това са ги разстрелвали. Методично, системно и с гордост. Днешните правоприемници мислите се борят за „обединена Европа“? Може. От Хитлеров тип обаче.Фашизмът и нацизмът са живи
Тази проказа, този кървав струпей е жив. Метастазите му са дълбоки, широко разпространени из организма на демокрацията. Начинът това да се пребори е с обединените усилия на всички демократично мислещи хора. Всички. Затова се надявам Европа да покаже зъби на този фашизъм. Надявам се САЩ да тропне по масата и да обяви несъгласието си с това зверство. Защото нека не се лъжем. В Украйна днес виждате грозната надигаща се глава на нацизма. И ако Западът не застане срещу това чудовище, защото днес му е удобно чудовището да се бори срещу Русия, то уверявам ви, утре чудовището ще се насочи и на Запад. Днес горят „колоради“. Утре ще са „гниди“. Вдругиден ще горят нещо, с което ще описват българи. Днес изгарят руснаци, утре ще изгорят децата ни. Затова ако Запада не се противопостави, то всички ние трябва да го направим. Не заради авторитарни велможи като Путин, както го изкарват хоноруваните пропагандатори. Заради децата ни.[/b] БГНЕС

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *