Писането на законопроекти не е за всеки, гледайте си ТВ предаванията и предизборните трибуни! Така само наливате вода във воденицата на банкерите!

Писането на законопроекти не е за всеки, гледайте си ТВ предаванията и предизборните трибуни! Така само наливате вода във воденицата на банкерите!

„Законопроектът е по инициатива на Ангел Славчев, който го и изготвя, като включва клаузи, задължаващи съда при дело, заведено от банка да се предоставя особен представител на длъжника, за да бъдат гарантирани неговите права. За неправомерно предадена призовка пък се предвиждат особени глоби, като например лишаване от три минимални заплати за връчителя. Длъжникът ще има право да спре дело, заведено срещу него, ако е подал възражение. Предвидени са, разбира се, допълнения за озаптяване на частните съдебни изпълнители. Собствеността на длъжниците ще бъде защитена от незаконосъобразно изпълнение в онези случаи, когато се извършва преценка за несеквестируемостта в противоречие на Закона за устройство на територията и в случаите, в които между образуването на изпълнителното дело и налагане на възбрана и извършването на публичната продан е изминал значителен период от време.“Помощ! Ега ти тюрлюгювеча!
Особен представител, особени глоби….особен закон! Само дето трябват и малко правни знания! Какво общо има несеквестируемостта със Закона за устройство на територията? Какво значение има „изминал значителен период от време …до извършване на публичната продан.“? Тя може да не се състои и сто години поради липса на купувачи, това не означава, че действията на ЧСИ са незаконосъобразни! А ако се обърнат към държавен съдия изпълнител, тези ограничения няма ли да важат? Или вносителите просто не знаят, че има и такива? Въобще, писането на законопроекти не е за всеки, гледайте си ТВ предаванията и предизборните трибуни! Така само наливате вода във воденицата на банкерите! Освен ако това не ви е целта!Иван Петров – aдвокат, прокурор на Апелативна прокуратура – София /1998 – 2005/

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *