ПИСМО ДО НЕПОЗНАТОТО ДРУГАРЧЕ

ПИСМО ДО НЕПОЗНАТОТО ДРУГАРЧЕ

Здравей, непознати приятелю! Ти, който навремето се качи на самолета на Терминал 2 и отпраши нанякъде си, заедно със семейството си, заплю държавата си и си каза, че тая територия не е за теб.
Пиша ти, защото тая вечер премиерът Борисов, който е в оставка, се появи в БНТ, националната телевизия, и в рамките на близо час, че и повече, нахално обясни на милионите зрители, (колкото и малко да сме останали), че са боклуци и тъпанари, които нищо не разбират и лековерно плюят благородните намерения на премиера в оставка да превърне България в една просперираща територия.
Приятелю, не знам дали ти миеш чинии в някое заведение в Лондон, Чикаго, Мадрид, Атина, Солун, Берлин или Мюнхен, или Най Роби, или пък някъде другаде, или си IT специалист, или си градинар в някое имение. Може и да си водопроводчик или пък сервитьор. Все едно.
Искам да ти кажа, че ужасно ти завиждам заради това, че си млад и си имал шанс да направиш своя избор и да се махнеш от тая територия, наречена България, която се е превърнала в еднолична фирма на едноличния си управител и сатрап Бойко Борисов.
Завиждам ти, приятелю. С бяла и благородна завист. И ти се радвам, че не си подложен на просташката политика и управление на един престъпен тип, който дори не е чувал за правилата и няма намерение да ги прочете и да ги спазва, въпреки че политолозите, социолозите, антрополозите и шоумените непрестанно повтарят, че Той е на прав път и всички, които му се противопоставят, макар и мълчаливо, са боклуци и тъпанари.
Скъпи и непознати приятелю, никога не се връщай в България. Направи така, че децата и внуците ти да не научат българския език никога! Пази ги от шаяка и им дай шанс да станат хора и човеци, защото ако си признаят, че са българчета, много ще ги е срам.
Непознати приятелю, тая вечер премиерът в оставка, който пак ще ни управлява след мандата на служебния кабинет, ще ни довърши и ще ни превърне в хомогенна и подчинена нему маса.
Драги ми непознати приятелю, пази се от българите и от България!
Твой:Любо КОЛЬОВСКИ, несретник, свидетел и съучастник

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *