Плевенската полиция издирва 24-годишен мъж, пребил жена си с лопата и летва

Плевенската полиция издирва 24-годишен мъж, пребил жена си с лопата и летва

Плевенската полиция издирва 24-годишен мъж, пребил жена си с лопата и летва

Полицията издирва мъж, нанесъл побой на жена в условията на домашно насилие. Това съобщи старши експерт Мариана Цветкова, говорител на Областната дирекция на МВР (ОД на МВР) в Плевен.

Сигнал за побоя е подаден вчера от 20-годишна жителка на град Пордим. Тя е обяснила, че на 15 август, около 2 часа, 24-годишен мъж, с когото живее на семейни начала, ѝ е нанесъл побой с метална лопата и дървена летва.

До момента извършителят се укрива. Обявен е за общодържавно издирване с телеграма на Главната дирекция „Национална полиция“ – София, с мярка „принудително довеждане“, добави Цветкова.

С протокол за доброволно предаване пострадалата е предала металната лопата и дървената летва. Жената е освидетелствана от лекар в Катедрата по съдебна медицина в Плевен. Работата по случая продължава под ръководството на прокурор от Районната прокуратура в Плевен.

Промените в Закона за защита от домашното насилие бяха приети от Народното събрание на 7 август и обнародвани в Държавен вестник на 11 август. Законопроектът беше внесен от „Продължаваме промяната – Демократична България“ (ПП-ДБ), ДПС и ГЕРБ-СДС, и беше приет окончателно на извънредно заседание на парламента. С измененията се увеличава кръгът от хора, които попадат под обхвата на закона, като се включват и тези, които са в интимна връзка, продължаваща повече от 60 дни.

 

Източник Dir.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *