Плевнелиев засекрети стенограмите от „банковата ваканция” за КТБ

Плевнелиев засекрети стенограмите от „банковата ваканция” за КТБ

Мотивът на президента да откаже искането за публикуване е наличие в разговорите на информация на „професионална тайна по Закона за кредитните институции”. Държаният глава от месеци се опитва да осуети възможността гражданите да бъдат осведомени за становищата на различните лица, които взеха участие в тези консултации.“Със свое писмо от 30.09.2014 г. президентът на Република България, Росен Плевнелиев отказа да разкрие съдържанието на стенограмите от консултациите, които той инициира през месеците юни и юли по повод на случващото се с КТБ“, съобщиха от пресцентъра на БСП.
Социалистите смятат, че въпреки нееднократно декларираната си нагласа към прозрачността, президентът продължава месеци наред да се опитва да осуети възможността гражданите да бъдат осведомени за становищата на различните лица, които взеха участие в тези консултации.
Според Росен Плевнелиев неговото изявление след срещата на политическите сили е достатъчно, за да бъде задоволен обществения интерес към разисквания проблем, тъй като е в достатъчен обем и от него гражданите биха могли сами да си съставят мнение за разговорите, без да знаят точните думи и позиции, заети от представителите на различните партии.www.glasove.com

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *