Плевнелиев разчита на втори мандат с подкрепата на ДПС?

Плевнелиев разчита на втори мандат с подкрепата на ДПС?

Интересен сценарий се разработва в кръгове около действащия президент Росен Плевнелиев. На отчета за третата си година като държавен глава той не изрази категорично мнение, че няма да се кандидатира за втори мандат, въпреки намеците и униженията от страна на издигналата го партия ГЕРБ. Той очевидно за всички бяга от темата.
Според запознати, Плевналиев си е гарантирал подкрепата на кръгът „Капитал“, с които има общи бизнес интереси. Той вече си е осигурил подкрепа отвъд Океана. Разчита кандидатурата му да бъде издигната от Реформаторския блок. Роля зад кадър в заверата ще има ДПС, за които той е най-удобен. Подкрепата може да е неформална и да се разчита на мрежата на партията, която е огледална на мрежата на либералните кръгове. ДПС няма нужда да спечели кандидат, койтo е ляв или десен. Освен това, и той и ДПС работят за вкарването на бежанци, които да са резервоар от нови гласоподаватели за етническата партия. Не случайно фирми свързани с депутат от ДПС станаха големи рекламодатели в изданията на „Капитал“.
Двойна роля в схемата играе и един от вицепремиерите в правителството, който е близък до определени организации и посолства свързани с близкото обкръжение на Плевнелиев. ТЯ е решила, че има много голяма роля в политиката на Борисов и напоследък се изявява отвъд компетенциите си, като нарушава принципа на Питър.Антон Бояновwww.obshtestvo.net

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *