Пловдивчанка роди близнаците си на две различни места, лекари спасиха живота на второто бебе

Пловдивчанка роди близнаците си на две различни места, лекари спасиха живота на второто бебе

Пловдивчанка роди близнаците си на две различни места, лекари спасиха живота на второто бебе

Пловдивчанка роди близнаци на две различни места в Пловдив, а животът на второто бебе е спасен благодарение на бързата и адекватна намеса на екипа на Университетска многопрофилна болница за активно лечение (УМБАЛ) „Свети Георги“ в града.

Ситуацията е била критична, тъй като плацентата на второто близначе е била отлепена и се е наложила операция по спешност.

Младата жена започнала да ражда на гара „Филипово“ в Пловдив. Именно там, в семейния автомобил, се появява на бял свят първото бебе.

Веднага след това майката е откарана по спешност в Клиниката по акушерство и гинекология към УМБАЛ „Свети Георги“, където вадят втория близнак по оперативен път. 

Благодарение на бързата и адекватна намеса на началника на клиниката проф. д-р Екатерина Учикова, майката и бебето са в добро състояние. По думите на проф. Учикова ситуацията е била сложна и е имало реална заплаха за живота на втория близнак, поради спешната акушерска ситуация. 

Заедно с професорката в медицинския екип са се включили д-р Мария Василева, д-р Крум Владов, д-р Любомира Котева, анестезиологът д-р Борис Георгиев и неонатологът д-р Райна Стоянова и други медици, уточняват от пресцентъра на болницата.

Близнаците вече са заедно под наблюдението на специалистите от клиниката, уточняват от болницата.

Младата майка благодари на медиците, че са спасили и нейния, и живота на бебето.

Това е третото й раждане, а семейството вече ще се грижи за 4 момичета. Близначките вече си имат и имена – Александра и Цвети, разказа майка им пред БНТ.

 

Източник Dir.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *