Победа! Рим спечели битката с плъховете в Колизеума

Победа! Рим спечели битката с плъховете в Колизеума - 1

Победа! Рим спечели битката с плъховете в Колизеума

Ордите от мишки и плъхове, плъзнали в района на прочутия римски Колизей и руините от римско време, накараха властите в италианската столица да предприемат нов опит за овладяване на ситуацията с нашествието на гризачите, предаде ДПА.

В социалните мрежи от дни се качват снимки и видеа с плъхове и мишки, които сноват сред отпадъци, хранителни остатъци и пластмасови шишета на територията на древния амфитеатър.

Обектът в сърцето на Рим е една от най-големите туристически забележителности в Европа.

В последните няколко дни работници от общинските служби поставиха капани в района, почистиха отпадъците по земята наоколо и провериха шахтите за гризачи, се казва в разпространено днес съобщение на градската управа.

Заедно с администрацията на Колизея се предприемат допълнителни мерки за борба с мишките и плъховете, добавиха оттам.

Ситуацията в Колизея е „напълно овладяна“, посочва в изявлението общинският експерт по въпросите на околната среда Сабрина Алфонси.

По оценки на градската управа в Рим има около 7 милиона плъха.

Според Алфонси районът около Колизея и намиращия се в съседство парк „Коле Опио“ не са сред обичайните „огнища“ на разпространение на плъхове.

Но по думите ѝ жегата през последните дни и напливът на туристи през лятото са довели до образуването на големи количества отпадъци в района.

Източник: dariknews.bg

 

Източник Fakti.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *