Повдигнаха нови обвинения на Тръмп за подмяна на вота в Джорджия

САЩ изпращат боеприпаси с обеднен уран на Украйна за над 1 млрд. долара (ВИДЕО)

Повдигнаха нови обвинения на Тръмп за подмяна на вота в Джорджия

Доналд Тръмп се сдоби с четвърто поред обвинение само в рамките на няколко месеца. Този път той ще трябва да отговаря пред съда в Джорджия по подозрение, че е опитал незаконно да промени резултата от президентските избори в щата през 2020 г.

Тръмп: Обвиненията срещу мен са глупости

Повдигнати са обвинения и на още 19 души от екипа му. Всички са отказали да приемат изборната загуба и се опитали незаконно да променят резултата, се посочва в обвинителния акт. 

Разследващите твърдят, че са налице най-малко два опита за рекет. 45-ият американски президент твърди, че е невинен по всички обвинения.

Всичко започва с едно телефонно обаждане. „Искам да намеря 11 780 гласа, което е повече, отколкото имаме, за да спечелим щата“, се чува да казва той. 

От този разговор между Доналд Тръмп и висш служител в щата Джорджия от януари 2021 г., започва поредното разследване срещу него. Две години и половина по-късно, то завършва с обвинителен акт в размер на 98 страници срещу бизнесмена и 18 негови сътрудници, сред които адвокатите му Рудолф Джулиани и Джон Ийстман.

Окръжният прокурор на Фултън Каунти, Джорджия, даде възможност на обвиняемите да се предадат доброволно не по-късно от обяд в петък, 25-ти август. Обвинителният акт твърди, че става въпрос за престъпна група, а всички посочени „съзнателно и по свое желание са станали част от конспирация, която незаконно да промени резултата в полза на Тръмп“. Начело на разследването е окръжният прокурор на Фултън Каунти – Фани Уилис, която до този момент Тръмп нееднократно обвинява в тенденциозност.

„Окръжният прокурор е по следите ми за едно перфектно телефонно обаждане. Тази жена е неспособна, тя е расист“, заяви 45-ият американски президент. 

Тръмп с най-висок рейтинг сред кандидатите на Републиканската партия

Екипът на Тръмп твърди, че Фани Уилис нарочно е забавила разследването, за да попречи на магната да спечели изборите през 2024 г. Въпреки всички обвинения срещу него, той все още има най-високия рейтинг сред кандидатите на републиканците.

Фани Уилис ще използва така наречения закон РИКО, с чиято помощ за рекет са осъдени едни от най-големите босове на нюйоркската мафия – сред които Джон Готи и Тони Салерно, по прякор „Дебелия”.

„Босовете на мафията и други членове на организираната престъпност могат да бъдат преследвани за престъпления, които не са извършили лично, защото са били част от престъпна организация, която е извършвала регулярна престъпна дейност”, допълни Рената Мариоти, бивш федерален прокурор

Ако вината на Тръмп и сътрудниците му бъде доказана, за тези престъпления законът предвижда до 20 години зад решетките.  
 

 

Източник Nova.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *