Повдигнаха обвинение на прокурор във връзка с казуса „Осемте джуджета“

Снимка: iStock

Повдигнаха обвинение на прокурор във връзка с казуса „Осемте джуджета“

Софийската градска прокуратура повдигна обвинение на прокурор Дилян Деянов във връзка с казуса „Осемте джуджета“. Той дойде в прокуратурата заедно с адвоката си Людмил Рангелов, но отказа коментар пред медиите.

Деянов е обвинен, че на 18.02.2020 г. е върнал неправомерно веществени доказателства  – златни монети, на лице, което не се явявало правоимащо по смисъла на закона. Наложена му е прокурорска мярка „подписка“. Рангелов посочи, че делото, по което не прецизно са върнати монетите е свързано с „Осемте джуджета“.

Трима са привлечени като обвиняеми по казуса „8-те джуджета“

По случая са обвинени още Любена Павлова и бившият следовател Петър Петров.

Адвокатът Рангелов обясни, че „това е изпускане на налягането в грешната посока, за да може да се успокои общественото мнение, че казусът „Осемте джуджета“ има някакво развитие, не там обаче, където е неговата същност“.

Защитникът добави, че зависи от административния ръководител дали Деянов ще бъде отстранен от длъжност, като посочи, че очаква такова искане. Според Рангелов клиентът му ще бъде оправдан, но „истинските хора, които са виновни за историите около „Осемте джуджета“, засега ги няма“.

Той посочи още, че на върнатите монети не е правена експертиза и не е удостоверено, че са златни.

Славов: Само министърът трябва да може да номинира главен прокурор

 

Източник Nova.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *