Подкупен шеф от комисията по хазарта спестил на Васил Божков над 500 млн. лева

Подкупен шеф от комисията по хазарта спестил на Васил Божков над 500 млн. лева - 1

Подкупен шеф от комисията по хазарта спестил на Васил Божков над 500 млн. лева

Политици от България са предупредил Васил Божков за готвената акция срещу него, затова той е напуснал страната дни преди операцията през 2020 година. Това разкри в Софийския градски съд прокурор Ангел Кънев, съобщи „24 часа“.

Божков има множество познанства, инициативи, изложби, че и спортни начинания.

Обясни, че Божков има пряка връзка с изброените в санкционните списъци на ЕС, както и хора от разузнавателни служби на страни извън ЕС и НАТО. Един от тях е Евгений Пригожин. Връзката с него била установена от мейл, открит в компютър на Божков.

„Особена престъпна упоритост“, каза Кънев за дейността на Божков. Той бил подбудител на над 300 длъжностни престъпления. С тях, чрез невнасяне правилния процент държавна такса и данъци от хазарта дейност държавата била ощетена с над 500 млн. лева.

„За целта подкупвал членове на Държавната комисия по хазарта, дори неин председател – Огнемир Митев“, изтъкна прокурор Ангел Кънев.

Посочи, че мъжът се срещнал с Божков веднага след избирането си.

Приемал подкупи и стопирал издаването на лицензи на хазартни компании, конкуренти на Божков. Дори изработил нови правила. По тях събирал от Божков 20% от разликата между залозите и изплатените печалби, вместо 15% от всички залози, както е по закон. Именно така Божков не е внесъл 500 млн. данъци. Преди Митев да стане шеф на комисията, Божков плащал по закон, добави Кънев.

 

Източник Fakti.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *