Подоляк не сдържа емоциите си, остро нападна НАТО

Подоляк не сдържа емоциите си, остро нападна НАТО - 1

Подоляк не сдържа емоциите си, остро нападна НАТО

Изявлението на НАТО за предаването на част от териториите на Украйна на Русия в замяна на членство в Алианса не е безобидно, то може да доведе до голяма трагедия. Това каза Михайло Подоляк, съветник на Володимир Зеленски, цитиран от УНИАН.

Подоляк не сдържа емоциите си в ефира и остро разкритикува НАТО заради това изказване – въпреки последвалото извинение. Ръководителят на кабинета на генералния секретар на НАТО Йенс Столтенберг – Стиан Йенсен, заяви, че един от възможните варианти за прекратяване на войната, започната от Русия срещу Украйна, може да бъде Украйна да отстъпи част от своите територии в замяна на членство в НАТО.

По-късно Йенсен се извини. „За съжаление, това не е безобидно изказване, това не са думи, които случайно са били изречени. Какво означава „човекът се извини“? Всъщност той практически открито каза, че тази война трябва да приключи със загубата на Украйна… И след това излиза и казва: „Е, съжалявам, направих малка грешка тук“, ядоса се Подоляк.

Както добави Подоляк, изявлението на Йенсен е показало на Русия, че на Запад има мнение, че Украйна може да бъде притисната, може да се намали интензивността на войната, превръщайки я в продължителен конфликт. Киев ясно подчертава, че няма да даде и сантиметър от земята си на руските окупатори.

 

Източник Fakti.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *