Подоляк: Саркози е пряк съучастник на Путин

Подоляк: Саркози е пряк съучастник на Путин - 1

Подоляк: Саркози е пряк съучастник на Путин

Бившият френски президент Никола Саркози е пряк съучастник в дългогодишното престъпление на Русия срещу Украйна, според съветникa на ръководителя на украинската президентска администрация, Михайло Подоляк. Тези обвинения бяха отправени в отговор на интервюто на Саркози за Le Figaro, където бившият президент призова за „компромиси“ в конфликта между Русия и Украйна, цитира агенция „Фокус“.

Според Саркози, Крим е бил руска територия до 1954 година и мнозинството кримчани „винаги са се чувствали руснаци“, а затова „всяка крачка назад е илюзорна“. Той предложи провеждането на „референдум под строгия контрол на международната общност“, за да се „утвърди сегашното състояние“ на Крим.

Подоляк обаче критикува тези изказвания и ги тълкува като подкрепа за „престъпните планове на диктатора Владимир Путин за завземане на чужди земи“. Той обвини Саркози в пряко съучастие в този дългосрочен престъпен план и го разкритикува за опита му да се подкрепят престъпници чрез фрази като „земя в замяна на мир“.

Според него, единственият начин да се спре конфликта е връщането на международното право върху тези територии и Русия трябва да загуби войната.

 

Източник Fakti.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *